27 Nisan 2024 Cumartesi

Ne vekilden ne PM üyesinden ne de Aras’tan ses var!!

BHM
24.02.2024 17:06
Ne vekilden ne PM üyesinden ne de Aras’tan ses var!!
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, CHP’de sular durulmuyor. 10 aday adayı yerine Muğla Büyükşehir Adayı başvurusunda bulunmayan Ahmet Aras’ın atanması sonrası, yine 23 aday adayı varken başvurusu olmayan Tamer Mandalinci’nin Bodrum’a belediye başkan adayı olarak atanması sonrası CHP’de çalkantılı dönem devam ediyor.

CHP Bodrum İlçe Yönetimi ve CHP Genel Merkez arasındaki meclis üyesi adaylarının belirlenmesi sırasında yaşanan kriz, Bodrum İlçe Başkanlığının Seçim Kuruluna başvuru yetkisinin ellerinden alınması ve yetkinin avukat Remzi Kazmaz’a verilmesi ile sonlanmıştı derken CHP ilçe örgütünde bir ilk yaşandı: Aday listesi, ilçe başkanı tarafından değil, Belediye Başkan Adayı tarafından Seçim Kuruluna götürülüp teslim edildi. 

Akabinde CHP ilçe örgütünde daha büyük bir skandal patlak verdi. Ahmet Aras’ın reklam danışmanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Koordinatörü olan Levent Arkan’ın tehdit ve hakaret dolu ses kayıtları yayınlandı. CHP İlçe Başkanı Tuna Işın, bunun üzerine Levent Arkan’ın Ahmet Aras tarafından görevden alınmasını talep etti. Tüm bunların üzerine Aras’ın danışmanı terörle mücadele şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı, savcılık ifadesi sonrası da adli kontrol ve yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı. 

Üst üste yaşanan bu skandallar sonrası ne Bodrum’dan CHP Muğla Milletvekili olan Süreyya Öneş Derici’den ne Parti Meclisinde görev alan Bodrumlu Alkım Denizaslanı’ndan ne de Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Bodrumlu Ahmet Aras’tan, yaşanan gelişmelere ilişkin hiçbir açıklama yapılmadı. 

CHP seçmen tabanında üst düzey CHP’li yöneticilerin hiçbir açıklama yapmaması ve olaylara müdahil olmaması, CHP içerisinde derin çatlaklar olduğuna ilişkin şüpheleri artırdı. Bu gelişmeler, gerek ilçe örgütünde gerek ise üyeler arasında eleştirilere neden oldu. 

Yerel Seçimlere kısa bir süre kalmış olmasına rağmen CHP Bodrum’da, ne kampanyaya ne de seçim çalışmalarına start verilebildi. CHP tabanı ise tartışmaların bir an önce sonuçlanarak saha çalışmasına başlanılmasını bekliyor.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com