01 Haziran 2024 Cumartesi

Çetin Doğan tahliye edildi: ‘Af söz konusu değil’

BHM
17.05.2024 18:30
Çetin Doğan tahliye edildi: ‘Af söz konusu değil’
28 Şubat davasında hüküm giyen eski 1’inci Ordu Komutanı Çetin Doğan tahliye oldu. ‘Adaletin bu olmadığını’ söyleyen Doğan “Televizyonlarda bir aftan bahsediliyor. Af söz konusu değil. Doğrudan doğruya anayasal görevin cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir” dedi.

28 Şubat davasında hüküm giyen askerler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla affedildi. ‘Sürekli hastalık ve kocama hali’ gerekçesiyle alınan af kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Bu kararları cezaları kaldırılan isimler şöyle: Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Aydan Erol, Çevik Bir ve Çetin Doğan.

Tahliye olan Doğan’ın ilk sözleri şu oldu: 

* Eşime, size ve dostlara kavuştuğum için mutluyum ama adalet bu değil. Son 15 yılımın yarısını hapishanede yarısı da davalarla boğuşarak geçti. Malesef…

* Türkiye’de adalet yerine oturmadıkça hiçbir şey düzelmez. Adalet hepimiz için lazım, gerekli olan bir şey. Umarım bundan sonra son olur keyfi tutuklamalar. 

* Televizyonlarda bir aftan bahsediliyor. Af söz konusu değil. Doğrudan doğruya anayasal görevin cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir. 

* Af anayasanın 87’nci maddesinde özel ve genel af Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilmiştir yazmaktadır. Anayasanın 6’ncı maddesinin 3’üncü fıkrasında da hiçbir şahıs ve kurum kaynağını anayasadan almayan devlet yetkisini kullanamaz diyor.

* Anayasanın 104’üncü maddesinde görev ve yetkileri yazılmıştır. Bunlar içinde genelkurmay başkanlarını atamak gibi bu görevlerden bir tanesi de adli tıp tarafından verilmiş rapora göre sürekli hastalık, sakatlık ve kocamışlık hali doğanlar serbest bırakılır. Emsal durumda olanlar daha önce bırakıldı. Ne için bizim bir yıl daha uzun kalmamızın sebebi bir türlü anlaşılamadı. Nihayet herhalde cumhurbaşkanına sunma imkanı buldular.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com