19 Mayıs 2024 Pazar

Gündoğan’da vatandaşlar beton mikserlerinin önünü kesti!

BHM
24.06.2022 10:36
Gündoğan’da vatandaşlar beton mikserlerinin önünü kesti!
Bodrum’un turistik özellikteki Gündoğan Mahallesi’nde, inşaat faaliyetinin devam etmesine tepki gösteren vatandaşlar, dün gece beton mikserlerinin önünü kesti.

Resmi genelge ile 31 Mayıs itibarıyla inşaat yasaklarının başlatılmasına rağmen, Bodrum yarımadası genelinde çeşitli bölgelerde inşaat faaliyetlerinin devam etmesi, sıklıkla  vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yaz sezonunun sorunsuz geçmesi amacıyla bu yıl önce ileri bir tarihe 17 Haziran'a alınan ancak kısa süre sonunda 31 Mayıs tarihine geri çekilen inşaat faaliyetlerindeki yasaklar; hafriyat, kırma, beton dökme gibi tehlike arz eden, gürültü yaratan ve toz bulutu oluştururarak çevreyi ve turistleri rahatsız edebilecek kaba inşaat işlerini kapsıyor.

7/24 adlı sosyal medya hesabında yayınlanan paylaşıma göre; dün gece Gündoğan mahallesinde yaşanan olayda inşaat yasaklarına tepki gösteren vatandaşlar, beton mikserlerinin önünü keserek geçişini engelledi.

İnşaat yasağının başlaması nedeniyle gündüz bile yapılmaması gereken inşaat faaliyetleri gece de devam edince, iki ayrı sitede yaşayan vatandaşlar 6-7 adet beton mikserinin yoldan geçişine izin vermeyerek tepki gösterdi.

Bölgeye zabıta ve jandarma ekipleri geldi.

Yapılan denetimde, çalışma izni olmadığı ortaya çıkan beton mikserleri geri gönderildi.

İnşaat yasağı başlamasına rağmen yetkililer tarafından yeterli denetim yapılmayınca, vatandaşlar inşaatları kendileri engellemeye çalışıyor.

Bu da vatandaş ile inşaatçıları karşı karşıya getiriyor.

Yapılan paylaşımda ayrıca, yetkililerin inşaat faaliyetlerini durdurarak, tartışmaya ve hatta kavgaya dönüşebilecek durumları engellemeli ifadesiyle de yetkililere çağrıda bulunuldu.

https://www.facebook.com/724Bodrum

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com