29 Nisan 2024 Pazartesi

Bodrum'da yaz aylarında su kesintileri!

BHM
04.08.2023 15:00
Bodrum'da yaz aylarında su kesintileri!
Dünya'nın gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaz aylarında yaşanan su kesintileri, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Hatlardaki bakımsızlık ve arızıları takiben zaman zaman yaşanan ana isale hatlarındaki patlamalardan dolayı su kesintileri meydana geliyor. 

Bodrum'un Çırkan Mahallesi'nin muhtarı Coşkun Ünlü, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kendisine ait su tankeriyle vatandaşlara su dağıtmaya devam ediyor. Vatandaşlar evlerindeki mutfak, banyo ve tuvalet gibi suya en çok ihtiyaç duyulan alanlarda sularını bidonlara depoluyor. 

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, barajlardaki su seviyesinin önceki yıllara göre büyük oranda düşük seviyelerde kaldığı belirtilerek, şu ifadelerde bulunulmuştu:

"Kullanım miktarları her yıl bir önceki yıllara göre artış gösteriyor. Bu yıl geçtiğimiz yıla göre il genelinde yüzde 25 oranla artış gerçekleşti. DSİ hatlarında sürekli patlaklar meydana geliyor ve bu patlakların tamiratı nedeniyle hatlar sürekli olarak boşaltılıyor. Tekrar hatların dolması için ciddi süreler gerekiyor ve bu da uzun süreli kesintilere neden oluyor. DSİ'den yeterince içme suyu tahsisi yapılamıyor"

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com