30 Nisan 2024 Salı

Bodrum'da 800 yıllık 'Korsan Köy' dronla görüntülendi

BHM
28.04.2023 11:27
Bodrum'da 800 yıllık 'Korsan Köy' dronla görüntülendi
Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Korsan Köy olarak da anılan tarihi Karakaya köyü, Anadolu Ajansı (AA) ekiplerince FPV dronla kaydedildi. Gümüşlük Mahallesi'ne 3 kilometre uzaklıkta Peksimet Dağı eteklerinde yer alan köy, 800 yıllık bir geçmişe sahip.

Denizden gelebilecek saldırılara karşı yapıldığı düşünüldüğünden "Korsan Köy" olarak da anılan bölge, uzaktan bakıldığında terkedilmiş bir yerleşim yeri izlenimi veriyor.
 

14. ve 16. yüzyıllarda korsan saldırılarından korunmak için sarp kayalıklara gizlenmiş, taş evler, incir, zeytin ağaçlarıyla dolu bir köy… Karakaya köyü geçmişte Avrupa'dan gelen turistlerin ve gurbetçilerin oldukça uğrak yeri ve yaşam alanı olarak da biliniyor. Köyün önce korsanların saldırısından korunmak için kurulduğu ardından ise köyde yaklaşık 300 yıl korsanların yaşadığı aktarılıyor.

Sit alanı olan bölgede kötü durumdaki tarihi taş evlerin birçoğu tadilattan geçirildi. Bazı evlerde ise onarım çalışmaları devam ediyor.

Eski Bodrum ve Rum mimarisinden izler taşıyan köyde 60 ev bulunuyor ve yeni yapılara izin verilmiyor. Özellikle kış mevsiminde tamamen sessizliğe bürünen köyde, az sayıda kişi yaşıyor.

Doğal güzelliklere de sahip tarihi alan, AA ekibince FPV dronla görüntülendi.

500-800 yıllık ahşap kapılar, 400 yıllık ocaklar ve taş sokaklarından güçlükle yürüyerek geçilebilen köy son on yıl içerisinde tarih, doğa ve fotoğraf tutkunlarının akınına uğradı. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com