16 Haziran 2024 Pazar

Bitez Kavşağı’na kongre merkezi ve 400 odalı otel…

BHM
23.05.2024 11:15
Bitez Kavşağı’na kongre merkezi ve 400 odalı otel…
Bodrum’un tek ana yolu bulunuyor ve üzerine de hali hazırda yapılmış onlarca iş merkezi, sanayi siteleri, hastane ve okullar nedeniyle trafik adeta düğüm olmuş durumda.

Bodrum’un Ortakent mahallesinde inşaatı bitmek üzere olan hastanenin yanı sıra Konacık mahalle sınırındaki Bitez Kavşağı'na kongre merkezi ve otelin yapılması sonrası trafiğin nasıl bir hal alacağı, merak konusu oldu. Diğer merak uyandıran konu ise; planlamacıların, mimarların yanı sıra özellikle Bodrum Belediyesinin, Muğla Büyükşehir Belediyesinin ve Karayolları Genel Müdürlüğünün bu kaosa nasıl bir çözüm getireceği…

MVK Yapı San. ve Gayrimenkul Yatırım Tic. A.Ş.’nin Muğla’nın Bodrum ilçesine otel ve kongre merkezi yapacağı öğrenildi. Bodrum’un Konacık Mahallesi, 192 ada, 128 parsel üzerinde yapılacak otelde 201 oda ve 402 yatak yer alacak. Projede ayrıca 1.110 kişilik de kongre merkezi olacak.

Söz konusu projede, Kongre Merkezi, Otel ve Ticari Birimler yer alacak. İki blok olarak planlanan yapının A Bloğunda kongre merkezi ve ticari birimler yer alacak, B Blok ise otel olacak.

A blokta yer alan kongre merkezi 1.110 kişilik olacak ve 995 m2‘lik fuaye ve sergi alanı yer alacak. Yine A blokta 2 katta toplam 10 adet ticari birim yer alacak.

B Blokta yer alacak otel 4 yıldızlı olarak planlanıyor. Otelin 144 adet standart (3 adedi engelli odası) ve 57 adet süit odası olacak. Oda büyüklükleri standart odalar için 26 m2 ve süit odalar için 38 m2 olacak. Kısıtlı hizmet alanları içeren şehir oteli olarak planlanan otelde kapalı spor salonu ve açık havuz yer alacak.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com