13 Mayıs 2024 Pazartesi

Antalya ve Bodrum'daki lüks otellerde durum iç açıcı değil

BHM
14.07.2023 14:14
Antalya ve Bodrum'daki lüks otellerde durum iç açıcı değil
TurizmGüncel.com’un özel haberine göre bu yıl Rusya pazarında umduğunu bulamayan Antalya ve Bodrum’daki lüks otellerde dolulukların yerlerde olduğu belirtiliyor.

2023 yılında büyük umutlarla giren Türkiye turizm sektörü İngiltere pazarı hariç diğerlerinde istediği ivmeyi yakalayamazken, lüks segmentte hizmet veren otellerde durumun daha da vahim olduğuna dikkat çekiliyor.

Kaynak: Turizm Güncel – Özel
Turizm Güncel’
e bilgi veren sektör uzmanları mayıs ve haziran aylarını kötü geçiren turizm sektörünün temmuz ayı ile birlikte toparlanmaya başladığını ancak durumun tüm tesisler için aynı olmadığını ifade ediyor.

Business uçak bileti fiyatlarındaki düşüşün nedeni bu

Otellerin düşük talebi canlandırmak amacıyla yaptığı indirimlerin durumu çok fazla değiştirmediği, 90 rubleyi aşan dolar kuru, artan uçak bileti fiyatları, ülkedeki belirsizlik ve savaş korkusu gibi nedenlerle tedirgin olan Rusların eskiden olduğu kadar lüks tatil satın almadığı ifade ediliyor.

Uzmanlara göre, Türkiye-Rusya hattındaki business sınıfı uçak bileti fiyatlarındaki düşüş de aynı şeyin göstergesi; Üst gelir grubuna mensup Ruslar Türkiye’ye tatile gelmiyor.

Makul fiyat politikası izleyen bütçeli 5 yıldızlı oteller dolu

Rusya pazarında ilk dolan otellerin her zaman en üst kategorideki oteller olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu nedenle söz konusu otellerin erken rezervasyon (EB) döneminde indirim yapmadığının altını çiziyor. Buna karşın makul fiyat politikası izleyen lüks tesislerle ekonomik 5 yıldızlı otellerde doluluğun yüzde 70-100 arasında değiştiği kaydediliyor.

Lüks otellerde doluluk yüzde 30-40

Peki lüks otellerdeki Rus açığı Alman veya İngiliz misafirle telafi edilemiyor mu? Sektör uzmanları soruya şu yanıtı veriyor:

Alman veya İngiliz misafir geceliği 2 bin euro olan otelde konaklamaz. O otellerde konaklayacak olanlar Ruslar ya da Ukraynalılardır ama onlar da gelmiyor. Bu tip tesislerde maliyetler çok yüksek olduğu için fiyat indirimine de gidemiyorlar. Dolayısıyla şu anda Antalya ve Bodrum’daki lüks otellerde doluluklar yüzde 30-40’larda ve son dakikada yapabilecekleri pek bir şey yok.Üstelik ağustos ayı da parlak görünmüyor. Bakıyorsunuz bir lüks otel Temmuz ortasında Rusya’da tanıtım yapıyor. Neden? Çünkü otel boş. Kusura bakmasınlar ama bu saatten sonra yapılacak çok bir şey yok.

Turizm Güncel’in notu:

Türkiye’nin genel olarak tüm pazarlarda özelde ise Rusya’da beklediği performansı gösterememesinin birden fazla nedeni bulunuyor. Bunların başında, yükselen maliyetler nedeniyle Türkiye’nin fiyat avantajını kaybetmesi geliyor. İkinci sırada tüm dünyada artan enflasyon ve alım gücünün düşmesigeliyor. Rublenin değer kaybetmesiartan uçuş maliyetleri, daha büyük bir savaş endişesi ve yeni destinasyonlar beklenen ivmenin yakalanamamasındaki diğer nedenler.

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com