27 Nisan 2024 Cumartesi

‘Turgutreis’te kanalizasyon atıkları denize akıyor’

BHM
21.09.2023 21:01
‘Turgutreis’te kanalizasyon atıkları denize akıyor’
Bodrum’un Turgutreis Mahallesi Marina açıklarında otellerin de bulunduğu Çatalada arasında kalan bölgede, kanalizasyon suları denize akıtılıyor. Mavi suların ortasında görülen pis sular, bölge halkının tepkisine neden oluyor.

Haberin Videosu: 
Turgutreis’te yaşayan bir vatandaş tarafından çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde deniz yüzeyinin pis sularla kaplandığı görüldü. Bu nasıl belediyecilik anlayışı diyerek isyan eden vatandaş şu ifadelerde bulundu: 

 “Burası Turgutreis’te bütün kanalizasyonunun boşaltıldığı yer. Gördüğünüz gibi üzerinde pislik olduğu için küçük balıklar oraya üşüşüyor pisliği yemeye ve martı dolu. Muğla Büyükşehir Belediyesi canını sevdiğim Muski ve Bodrum Belediyesi, -Türkiye’deki belediyeler bir harika zaten- şakır şakır denize pislik boşaltılıyor, şu bölge de leş gibi kokuyor sözde yapımı üç yıldır süren bir kolektör hikayesi var. Bir kez daha bakın ne olursunuz. Burası pisliğin boşaltıldığı yer ve nereye aktığını görüyorsunuz bu sahilde binlerce insan denize giriyor. Pislik olduğu gibi bu sahile akıyor. 

Kadıkalesi önündeki bu gemi de sözde boru hattı döşüyor. Bu boru hattını da büyük ihtimalle Çatalada’nın arkasına döşeyecekler. Gemi bir senedir burada çalışıyor. Çatalada’nın arkasına döşendiği zaman burada gördüğünüz bu pislik olduğu gibi oraya aktarılacak. Yarımadanın ada manzarasına sahip bu en büyük en güzel bölgesi leş gibi pisliğin altında kalacak. Belediyecilik anlayışı artık ne anlayışıysa nasıl bir beyinse nasıl bir natıka ve şuursa Allah akıl fikir versin.”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com