29 Nisan 2024 Pazartesi

TİP, Bodrum’da aynı gün iki Seçim İrtibat Bürosunu açtı

BHM
23.04.2023 20:36
TİP, Bodrum’da aynı gün iki Seçim İrtibat Bürosunu açtı
Türkiye İşçi Partisi (TİP), bu pazar günü Bodrum’un Mumcular ve Konacık mahallelerinde TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ve Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ’un katılımıyla seçim irtibat bürolarını açtı. Açılışa Bodrumlu vatandaşlar ve partililer yoğun ilgi gösterdi.

14 Mayıs Seçimlerine büyük bir coşkuyla hazırlanan Türkiye İşçi Partisi (TİP), Muğla il genelinde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. En son 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Bodrum’un Mumcular ve Konacık mahallelerinde seçim irtibat büroları açan Türkiye İşçi Partililer, çok sayıda partili ve Bodrumlu vatandaşlarla bir araya geldi.

Mehmet Aslantuğ: “ ‘Artık yeter’ demenin kararlılığına ihtiyacımız var”

TİP Muğla Milletvekili Mehmet Aslantuğ, açılışta yaptığı konuşmada, “TİP’te ortaya çıkan, geleceğe hazırladığımız kuşakların, evlatlarımızın bu süreçte yaşadığı travmaları, bu sıkışmaları, bu sıkıştırmaları, bu kuşatmaları, muktedirin kibriyle, izniyle, müsaadesiyle, ancak izin verildiği görülen bu sıkıntıya büyük bir meydan okumanın coşkusudur.” diyerek şunları söyledi:

“Bizi de bu yolculukta, bu birliktelikte heyecanlandıran bu. Ben kendi adıma biliyorum ki kültür ve sanat ikliminde, bu coğrafyada demografik yapıyı kısmen dönüştüren göçün konforu da dahil, kendi konfor alanlarımızda artık sineye çekemeyeceğiz, çekilmemesi gereken, çekilmesine izin vermeyeceğimiz bir süreci yaşıyoruz. O yüzden bu buluşmaların coşkusuna, o yüzden bu meydan okumanın, ‘artık yeter’ demenin kararlılığına ihtiyacımız var. Hak ve özgürlükler için var, mutfaktaki yangın için var. Liste çok uzun. İyi ki varsınız. İyi ki bu coşkuda birlikteyiz. Sağ olun, var olun.”

Sera Kadıgil: “22 yılda bizden çok şey çaldılar. O kadar zenginleştiler ki…”

TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ise konuşmasında, ikametinin Bodrum – Gümüşlük’te olduğunu ve her yaz Bodrum’a geldiğini ifade ederek, “Bu açılışlar bizler için çok önemli. Bizlerin vergisiyle bir sürü paralar akıtıyorlar. Diğer bütün partiler seçim yardımlarından destek alıyor ama biz ne devletten ne de büyük sermaye gruplarından ne bu devleti soyup soğana çeviren o beşli çeteden 5 kuruş almıyoruz.  Bugün bu binaları açabiliyorsak, haftada 6 gün, günde 12 saat çalışan, dişinden, ekmeğinden, ailesinden arttıran yol arkadaşlarım sayesinde açılabiliyor. O yüzden Bodrum örgütümüze, Muğla örgütümüze çok büyük alkış. Çok teşekkür ediyoruz, iyi ki varsınız. 22 yılda bizden çok şey çaldılar. O kadar zenginleştiler ki sırf onların mal varlıklarına bakarak bizden neler çaldığını iliklerimize kadar hissediyoruz.” dedi.

‘Bir oy Kemal Bey’e, bir oy TİP’e diyoruz.”

Parti Sözcüsü Kadıgil, 14 Mayıs Seçimleri ile ilgili de, “Elimizde 2 adet pusula olacak. Birincisi Cumhurbaşkanlığı Seçimi olacak. Bu uğurda hani bize diyorlar ya ‘Aman kızım oy bölmeyin’. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok haklısınız. Oy bölmememiz lazım. Bu iş ilk turda bitsin diyoruz. ‘Bir oy Kemal Bey’e, bir oy TİP’e diyoruz.” şeklinde konuştu.

 “Denize girebileceğimiz yer bırakmadılar”

Konuşmasının devamında ise Kadıgil, Bodrum ile ilgili şu söylemlerde bulundu:

 “Ben buraları az çok bilirim ama siz benden de iyi bilirsiniz. Bıraktığımızla geldiğimiz arasında dağlar kadar fark var. Yollar yapıp duruyorlar, trafikten tıkanıklıktan gidecek yer bulamıyoruz. 3 tarafımız denizlerle çevrili, Dünya’nın en güzel koyları burada, çocukken havlumuzu atıp denize girdiğimiz yerde denize girmek için bizden bin TL para istiyorlar. Denize girebileceğimiz yer bırakmadılar.”

Konuşmaların ardından büronun açılışı yapıldı. Mitingi andıran açılışta Sera Kadıgil ve Mehmet Aslantuğ’a yoğun ilgi vardı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com