27 Temmuz 2024 Cumartesi

Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi: Kıyı işgalleri son bulsun

BHM
07.06.2024 15:27
Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi: Kıyı işgalleri son bulsun
Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi, Bodrum Belediye meclis toplantısına katılarak “İşgali kaldır Kanunu uygula" çağrısı yaptı.

Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi her pazar saat 17.00'de farklı belde kıyılarında işgal edilen alanlarda kıyı işgaline karşı eylemlerine devam ediyor. "İşgaller son bulana, sahiller halka ücretsiz açılana kadar devam edeceğiz" diyerek açılama yapan Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi, Bodrum Belediyesi meclis toplantısına katıldı. Açıklamaya, Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi bileşenlerinden MUÇEP, Gümüşlük Forumu, EMEP, TİP, Sol Parti, DEM Parti temsilcileri de yer aldı.

"ECRİMİSİL UYGULANSIN, İŞGALCİLER TAHLİYE EDİLSİN"

Bileşenler adına konuşmayı yapan Güney Şirin, "İşgali kaldır kanunu uygula" diyerek sözlerine başladı. Şirin, "Ecrimisil; idarenin bilgisi dışında kamunun özel mülkiyetinde veya hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerin birileri tarafından işgal edilmesi, kullanılması karşılığında fuzuli işgalinden alınan bir nevi geçmiş döneme ait kiradır.Devlet İhale Kanununun 75. maddesinin son fıkrasına göre böyle bir tespit halinde on beş gün içerisinde işgalciden hem ecrimis tahsil edilecek hem de tahliye edilecektir” diye bilgilendirme yaptı.

Belediyelerin işletmelere yeme içme amaçlı işletme ruhsatı vermeye devam ettiğini belirten Şirin, bu işletmelerin kıyı kenar çizgisi içine masa sandalye koymakta ısrarlı olacağını ifade etti. Belediyelerin bu konuyu tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen Şirin, kıyılardaki bütün şezlong ve şemsiyelerin ya tamamen kaldırılması  ya da vatandaştan ücret talep edilmeden kullanılması taleplerini aktardı.

Şirin son olarak, "Bunun yerine getirilmemesi ve işgalcinin işgaline devam etmesi halinde kamu görevlilerinin görevini ihmal ediyor demektir. İşgalleri kaldırın, kıyı kanununu uygulayın” dedi. 
 

Kaynak: (Muğla/ EVRENSEL)

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com