MUĞLA, İzmir, Aydın ve Eskişehir Büyükşehir belediyelerinin Muğla’da ortak düzenlediği Engelsiz Yaşam Festivali’nde, 45 ilden gelen engelli vatandaşlar doyasıya eğlendi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir, Aydın ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerinin ortak düzenlediği ‘Engelsiz Yaşam Festivali', Sınırsızlık Meydanı’ndaki kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün ardından etkinliklere, Sosyo-Kültürel Alan’da devam edildi. Festival, engelli bireylerin bir süre önce seslendirdiği ‘Deniz Üstü Köpürür’ türküsünün klibinin, sinevizyonda gösterimiyle sürdü. İlk kez gösterilen klip beğenildi. Engellilerin hayal ettikleri kahramanların kostümlerini taşıdıkları defile sunuldu.
İsmail YK Show, İzmir ve Eskişehir Büyükşehir Belediyeleri’nin dans gösterimi yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu. Muğla’dan ‘Cici kızlar’ Grubu ve İzmir’den ‘İzci grubu ritim’ gösteri yaptı. Muğla Engelliler Derneği’nin Harmandalı Zeybeğiyle etkinlikler sürdü. Bunun yanı sıra açılan stantlarda engellilerin yapmış olduğu çeşitli resim ve el sanatları ürünleri sergilendi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, festivalin amacının engelli bireylerin bir gün de olsa, değişik illerden gelenler ile tanıştırmak olduğunu belirterek, büyükşehir belediyesi tarafından engellilere yönelik yapılan çalışmaları anlattı.
Gürün festivalde yaptığı konuşmada, "Ailelerin arzu ettiği takdirde engelli çocuğumuzu Kısa Mola Merkezi'mize getiriyoruz. Anne o saatler boyunca, çocuğuna güvenilir şekilde bakılacağına inanarak Muğla'da istediği faaliyeti yapıyor. Bundan aile faydalanıyor ve uygulama aileye rahatlık sağlıyor. Bunun yanında engelsiz plajlar yaptık. En uzun sahile sahip Muğla'da malesef engelliler plajlardan faydalanamıyordu. Onun için 14 farklı yerde plajın tam ortasında engelli rampaları özel araçlar ve başında elemanlar olmak üzere onları diğer vatandaşlarla birlikte denizden, plajdan faydalanmalarını sağlıyoruz. Bu bizim için çok basit görünebilir. Fakat bir engelli ve ailesi için olağanüstü önemli ve değerli. Ayrıca engelli nakil araçlarıyla 'alo' dendiğinde evinden alınıp gitmesi gereken yere götürerek, sağlık hizmetine ve sosyal olaylara katılmasına katkı sağlıyoruz ve tekrar onları evlerine emniyetli bir şekilde getiriyoruz” dedi.
BHM