19 Nisan 2024 Cuma

KALE ÖNÜNDEKİ KAFETERYADAN “UTANÇ” GÖRÜNTÜLERİ!.. ADRES YİNE “OSMAN GÜRÜN!”

BHM
09.05.2022 00:12
KALE ÖNÜNDEKİ KAFETERYADAN “UTANÇ” GÖRÜNTÜLERİ!.. ADRES YİNE “OSMAN GÜRÜN!”
Dünyaca önemli tarihi ve kültürel mirasımız, Bodrum’un simgesi Bodrum Kalesi’nin önündeki kafeteryanın içler acısı haline tepkiler büyüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanında bulunan, Bodrum Liman bölgesini kapsayan Kale önündeki kafeteryanın etrafındaki mezbelelik görüntüler, duyarlı vatandaşları canından bezdirdi.

Başlarda Bodrum Belediyesinin ticari teşekkülü tarafından işletildiği ifade edilen kafeteryanın, büyükşehir statüsü ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesinin yetki alanı içerisine alındığının altını çizen vatandaşlar, özellikle son üç yıldır atıl vaziyette olan bu alanın, bir an önce pespayelikten temizlenmesini istediler.

"SORUMLULUK ÜSTLENECEK BİR YÖNETİCİ ORTAYA ÇIKSIN!"

Yetkililere, özellikle de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e seslenerek, utanma ve sıkılma duygusu olanın hemen harekete geçmesi gerektiğini ifade eden bir vatandaş ise; “Buranın Bodrum’a yakışır hale getirilmesi sorumluluğunu üstlenecek bir yönetici ortaya çıksın! Bu özensizliğin açıklamasını öncelikle bana, daha sonra bu halka, esnafa ve gelen giden turistlere yapmak zorundasınız!” diyerek tepkisini ortaya koydu.

"UTANÇ GÖRÜNTÜLERİNE TURİSTLER DE ŞAHİT OLUYOR!"

Yetkilileri kaç kez uyarmalarına rağmen durumun değişmediğini ifade eden vatandaş, özellikle Bodrum Feribotlarının kalkış alanı da olan bölgeden feribottan inip Gümrük’ten geçen turistlerin de bu rezil görüntülere tanık olduğunu ve bunun hem dünyanın en iyi tatil ve kültür destinasyonlarından biri olan Bodrum için hem de ülkemiz açısından utanç verici bir durum olduğunu söylediler.

Bodrum halkına, Bodrum esnafına ve idari mercilerde görev yapan yetkili amirlere (Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Turizm Müdürü) ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e seslenen vatandaş, çektiği fotoğraflar ile durumu gözler önüne sererek şu açıklamayı yaptı:

“Bu fotoğrafta gördüğünüz yer, Bodrum’un merkezi olan kalenin önündeki kafeterya. Bodrum’a gelen ve giden feribotlardaki yolcuların turistlerin gözünün önünde bir yer. Burası Bodrum Belediye Başkanlığının ticari teşekkülü tarafından işletiliyordu. Söz konusu alan, Muğla Belediyesi, büyükşehir statüsünü alınca, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetki sahası içerisinde kalan bu alanın durumu hakkında göstermiş olduğunuz özensizliğin açıklamasını öncelikle bana, daha sonra bu halka, esnafa ve gelen giden turistlere yapmak zorundasınız.

Gelen ve giden turistlerin hali diğer fotoğraflarda görünmektedir.

Utanma ve sıkılma duygusu olan... Üç yıldır atıl vaziyette olan bu alanın bir an önce bu pespayelikten temizlenerek Bodrum’a yakışır hale getirilmesi sorumluluğunu üstlenecek yönetici ortaya çıksın!”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com