29 Mart 2024 Cuma

.

BHM
10.10.2018 17:12
.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Bodrum Liman ve Gümrük Binası'nın son haline halk tepki gösterdi.
 
 
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Bodrum Liman ve Gümrük Binası'nın son haline halk tepki gösterdi.
 
Akdeniz çanağının en önemli turizm kasabalarından biri olan ve her yıl yüzbinden fazla yerli yabancı turiste hizmet veren Bodrum Liman ve Gümrük Binası'nın estetikten ve Bodrum mimarisinden uzak bir hale getirilmesi tepki ile karşılandı.
 
Bodrum Belediye Başkanı Mehmed Kocadon'un 2009'da göreve gelmesinden sonra bina yıkılarak Bodrum Belediyesi imkanları ile yeniden yapılmıştı. Bina, tipik Bodrum mimarisi ve  taş bezemeleriyle büyük beğeni almış ve kentin denizden giriş kapısı olması nedeniyle turizm açısından örnek gösterilmişti. Binanın mimari tasarımı ünlü Minar Gülay TEZER'e aitti.
 
2014 seçimlerinden sonra Gümrük ve Liman Binası, büyükşehir yasası gereği otogar ve liman ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti.
 
2016'da yaşanan deprem sonrası zarar gören bina, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.
 
Binanın zarar gören kısımlarının tadilattan geçirilmesi yerine, mimarisinin neden tamamen değiştirildiği, neden Bodrum mimarisine sadık kalınmadığı, bir turizm kentinin giriş kapısının kentin kimliğini temsil ettiğinin neden unutulduğu, merak konusu oldu.
 
Bodrum'a giriş yapan turistlerin, Bodrum'u demir parmaklıklar arasından görmeye çalışması Bodrum adına utanç verici manzaralar oluşmasına neden oldu.
 
 
 
 
BHM
bodrum liman gümrük

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com