18 Nisan 2024 Perşembe

FİŞLEME Mİ!

BHM
14.03.2015 11:52
FİŞLEME Mİ!
Bodrum’da, sorunlarına dikkat çekmek isteyen bir grup doktor, hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi polisin yakından görüntü aldığı gerekçesiyle ortaya atılan 'fişleme' tepkisi, gerginlik yarattı.

Bodrum'da görev yapan yaklaşık 50 doktor, Bodrum Devlet Hastanesi'nde bir araya geldi. 'G(Ö)REVDEYİZ' yazılı dev pankart ile 'Biz sağlık için nüfus cüzdanı yeter dedik, Hükümet para cüzdanı anladı', 'Devletin eli hastanın cebinde' ve 'Herkese ücretsiz sağlık hizmeti istiyoruz' yazılı dövizler taşıyan grup, "Savaşa değil sağlığa bütçe" sloganı attı. Cumhuriyet Kadınları Derneği Bodrum Şubesi üyeleri ile Birleşik Haziran Grubu üyeleri de gruba destek verdi.

 

AÇIKLAMA ÖNCESİ GERGİNLİK

 

Basın açıklaması öncesinde, Muğla Tabip Odası Temsilcisi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Demirci ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Polis tarafından fotoğraf ve görüntülerinin çekildiğini belirten Demirci, "Yeter artık bırakın. Yılda bir gün derdimizi anlatalım bari. Bizi hastanede burnumuzun dibinde, göre göre fişlemeyin. Buna gerek yok. Neden her doktoru, sağlık personelini burnunun dibinden tek tek fotoğraflarını çekiyorsunuz, tahrik ediyorsunuz. Buna gerek yok. Alacaksanız biraz uzaktan görüntünüzü alın" dedi. Bir polisin "Bize işimizi öğretmeyin, istediğimiz gibi çekim yaparız" cevabı üzerine Demirci, "Her şeyin bur usulü var. Burnumun dibinden neyi çekiyorsunuz. Herkesi tek tek çekmenizin amacı ne? Polisin işini yapmasına bir şey demiyoruz ama bu tarzı Gezi eylemlerinde de gördük. Vatandaşı tahrik etmek polisin görevi içerisinde yer almamalı" diye tepki gösterdi. Demirci'ye eyleme katılanlar alkışlarla destek verdi.

 

Güvenlik güçlerine tepki gösterdikten sonra basın açıklamasını yapan Demirci, "Yıllarca, haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalıştığımız halde, bugüne kadar verilmeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz. Sağlık Bakanlığı'nı uyarıyor ve talep ediyoruz. Nitelikli sağlık hizmetlerine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz. Herkes için, alan için de veren için de sağlık gerçekleşene dek bu mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Yaklaşık 45 dakika süren eylemin ardından sağlık çalışanları dağıldı.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com