29 Nisan 2024 Pazartesi

DSİ kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi

BHM
06.02.2024 12:30
DSİ kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi
Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu, sürekli patlayan DSİ Bodrum İsale Hatları ile ilgili 11 Eylül 2023 tarihinde Bodrum Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunmuştu. Süreç sonunda Aydın Valiliği tarafından ilgili DSİ kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi.

Konu ile ilgili Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Gürol İnan, basın mensupları ile paylaştığı duyuruda şu ifadelere yer verdi: 

“DSİ Bodrum İsale Hattı ile ilgili 11 Eylül 2023 tarihinde Bodrum Adliyesi’ne yapmış olduğumuz suç duyurusu sonucunda, T.C. Aydın Valiliği tarafından ilgili DSİ kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi.

Kamuoyunun bilgilendirilmesi için mecranızda yayınlanması hususunda bilgilerinize sunarım.”

Geçtiğimiz aylarda Trafo Kafe’de basın toplantısı düzenleyen Su Çalışma Grubu, sorunun çözümü için taleplerini sıralamıştı. Ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına, DSİ Aydın Bölge Müdürlüğünde görevini ihmal ve ihlal edenler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 11 Eylül 2023 tarihinde yapılan suç duyurusunun ardından Gürol İnan, Adliye önünde basın mensuplarına şu açıklamayı yapmıştı: 

“Bir suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurumuzun ekine daha önce bir davaya konu olan bilirkişi raporunu da koyduk. Çalışma Grubumuzun sık sık patlayan DSİ isale hatları ile ilgili bir bilgi notunu da ekledik. Ayrıca bizim en son yaptığımız basın açıklamasını da ekledik. Temelde, Aydın 21. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün mahkeme tarafından tespit edilecek yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu patlamalarla ilgili MUSKİ Genel Müdürü'nün söylediğine göre yaklaşık 50 milyon TL bir zarar var. Biz bu DSİ hatlarını ayıplı mal olarak addediyoruz; bunu yapanlar, bu kontrol mekanizmasını işletmeyenlerden şikayetçiyiz. Anadolu’nun başka yerlerinde de SN 2500 normundaki borular kullanılmıştı. Bunlardaki hata fark edilerek kurum tarafından değiştirildi. Ancak değiştirilmeyen tek yer kaldı, o da Bodrum. Bodrum’un bir nebze cezalandırıldığını düşünüyoruz.”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com