19 Nisan 2024 Cuma

CHP  Bodrum’da “CADI AVI”, kılıçlar çekildi.

BHM
23.09.2019 17:02
CHP  Bodrum’da “CADI AVI”, kılıçlar çekildi.

CHP Bodrum İlçe teşkilatı, Mart 2019 yerel seçimlerinde aday belirlenme süresince yaşanan tartışma,  gerginlikler ve saflaşmalar ile ilgili bazı üyelerine yönelik tasfiye sürecini başlattı.
CHP ilçe başkanlığı tarafından, eski gençlik kolları başkanı Mehmet Salih YANIK, Özay KARTAL, Niyazi ATARE, İbrahim UZUN, Erbul KAHRAMAN’ın 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yapmış oldukları sosyal medya paylaşımları nedeniyle partiden ihraç etmek üzere haklarında disiplin soruşturması açıldı ve savunmaları istendi.

Ne olmuştu;
2019 yerel seçimleri öncesine Bodrum Belediye başkanı adayının belirlenmesi süreci CHP’de sancılı geçmişti.
CHP ve İYİ Parti arasında yapılan ittifak görüşmeleri sonucunda, iki parti Muğla merkezde Osman Gürün’ün seçilebilmesi için ittifak yapmış, ama ilçelerde ittifak sağlayamamıştı. Bunun üzerine Fethiye’de Behçet SAATÇİ, Marmaris‘de Ali ACAR partilerinden istifa etmiş, Bodrum’da Mehmet KOCADON ise CHP Gn. Bşk. KILIÇDAROĞLU’nun isteği üzerine partisinde kalmıştı. KILIÇDAROĞLU, Bodrum’daki diğer 6 aday adayını Ankara’ya çağırarak, Bodrum Belediye Başkan adayının Mehmet KOCADON’u desteklemelerini istemişti.
6 Aralık 2019 tarihinden, 7 Şubat 2019 tarihine kadar uzun bir süre CHP Bodrum Belediye Başkanı adayını belirleyememişti.
Bu süreç içinde CHP ve İYİ parti ittifak anlaşması gereği; İYİ Parti’li Mehmet TOSUN’un CHP’ye üye yapılarak Bodrum Belediye Başkanı yapılması formülü basına sızdı. Ulusal basında da çıkan bu haberlere rağmen, anlaşma her iki parti tarafından yalanlanmadı. Bunun üzerine CHP ilçe yönetimi böyle bir durumda toplu istifa etme kararı alıp bunu imza ile genel merkeze bildirdi, CHP genel merkezİ geri adım attı.

Mehmet KOCADON’un Bodrum Belediye Başkan adaylığı CHP MYK’sından çıkmasına rağmen listedeki diğer ilçe adaylarıyla ilgili sorun nedeniyle, liste Parti Meclisinde reddedildi. BunuN üzerine KILIÇDAROĞLU, KOCADON ile görüşerek parti meclisinden alacağı yetki sonrası, onun adaylığını açıklayacağını belirtip, KOCADON’a beklemesi yönünde telkinde bulundu.
Fakat beklenen olmadı, 7 Şubat 2019 tarihinde CHP,  Bodrum Belediye Başkan adayı olarak Mustafa SARUHAN’ın ismini açıkladı. Bunun üzerine partisinden istifa eden Mehmet KOCADON, DP’den Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığına aday oldu. 26 Şubat 2019 tarihinde İl Seçim Kurulu, Mustafa SARUHAN'ın adaylığını, almış olduğu Mahkeme cezaları nedeniyle iptal etmişti. Bunun üzerine Bodrum’da bazı CHP üyeleri, Bodrum’da CHP’yi desteklemelerine rağmen Muğla’da Mehmet KOCADON'un adaylığını desteklemişlerdi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com