28 Nisan 2024 Pazar

Bodrum'da vatandaş susuzluğa karşı isyanda: ‘Bu havada susuzluk olmaz!’

BHM
19.07.2022 11:26
Bodrum'da vatandaş susuzluğa karşı isyanda: ‘Bu havada susuzluk olmaz!’
Bodrum’da 40 derecelere varan havada susuzluğa karşı isyan eden vatandaşların haklı çağrısını dikkate alan Bodrum’un Çırkan Mahallesi Muhtarı tarafından su kesintisi yaşanan mahalleye tankerle kullanma suyu dağıtıldı.

Valilikten yapılan uyarıda son üç günde havanın en yüksek sıcaklık derecesine ulaşacağının bildirilmesinin yanı sıra Bodrum’da Konacık mahallesinin üst tarafında yer alan Çırkan gibi bazı bölgelerde vatandaşlar bu sıcaklarda susuzluktan dert yanıyor.

Ellerinde damacanalar ile su taşıdılar!

Çırkan Mahallesi'nin bazı bölgelerinde arıza nedeniyle bir süredir su kesintisi yaşanması üzerine mahalle muhtarlığı çalışma başlattı. Muhtarlığa ait su tankeri, su kesintisi nedeniyle Helal Sokak, Alpaslan Türkeş Bulvarı, Emir Sultan Sokak ve Pedasa Caddesi'nde mağdur olan vatandaşlara su dağıtımı yaptı.

Ellerinde damacana ve kaplarla tankerden su alan vatandaşlar ilginç görüntü oluşturdu.

Vatandaşlar isyanda! “Susuzluk mahvetti!”

Tankerden su almaya gelen mahallede yaşayan bir kadın vatandaş, “Çırkan mahallemizde susuzuz, 3-4 gündür susuzuz. Lütfen buna bir çare bulalım. Vatandaş olarak biz artık isyan ediyoruz.” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Aynı bölgede yaşayan bir başka kadın vatandaş ise “Vallahi isyanlardayız susuzluk mahvetti bizi. Bu havada susuzluk olmaz!” dedi.

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Gökmen de kayıtsız kalamayarak Osman Gürün'ü eleştirdi 

Olayla ilgili Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen ise su dağıtımının yapıldığı anı gösteren videoyu sosyal medya hesaplarından yayınlayarak altına şu notu düştü: "Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sizi kutluyorum. Bodrum'u Recep Tayyip Erdoğan öncesi İstanbul gibi yaptınız…" dedi.

Mahalle muhtarı Coşkun Ünlü, mahallede saatlerdir su kesintisi yaşanması ve vatandaşlardan gelen talep üzerine su dağıttıklarını ifade etti. Ünlü, vatandaşların bu durumdan mağdur olduklarını dile getirdi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com