29 Mart 2024 Cuma

BODRUM'DA BAYRAM TATİLİ YOĞUNLUĞU… UÇAK SEFERLERİ İKİYE KATLANDI

BHM
01.05.2022 23:13
BODRUM'DA BAYRAM TATİLİ YOĞUNLUĞU… UÇAK SEFERLERİ İKİYE KATLANDI
Bodrum'da bayram tatilinde otellerde doluluk oranı, yüzde 80'e ulaştı. Uçak seferlerinin 2 katına çıktığı ilçeye 30 bini aşkın yabancı turistin gelmesi bekleniyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Bodrum’da Ramazan Bayramı öncesi trafikte yoğunluk yaşandı. İlçe genelinde Emin Anter Bulvarı ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi olmak üzere ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluştu. Yoğun talebin olduğu ilçede otel rezervasyon oranı, yüzde 80' i aşmış durumda.

İç hat sefer sayıları ikiye katlandı

Yine talebe bağlı olarak 29 Nisan- 8 Mayıs tarihleri arasında iç hatlarda düzenlenen sefer sayısı 24'ten 50 ye çıktı. TAV Milas-Bodrum Hava Limanı verilerine göre, 29 Nisan-8 Mayıs arasında Bodrum'a yurt dışından 30 bine yakın turist gelmesi bekleniyor. Yine alınan verilere göre, Bodrum'a mayıs ayı süresince toplam 10 havayolunun İngiltere, Belçika, Almanya, Rusya, Fransa, İrlanda, Hollanda, Polonya ve Bulgaristan'dan düzenli sefer düzenlemesi bekleniyor.

Dengiz: Bayramda 1 milyon yerli ve yabancı turistin gelmesini bekliyoruz

Bodrum'da yönelik talebi değerlendiren Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, talep karşısında memnun olduklarını ifade ederek, Bodrum otellerinde yüzde 100 doluluk beklediklerini dile söyledi. Bayramla birlikte tatil sezonunun başlayacağını dile getiren Ömer Faruk Dengiz, "Yıllar sonra hayat normale döndü. Otellerden güzel haberler aldık. Bayram öncesinde bakıldığında otellerde yaklaşık yüzde 80 doluluk var. Bayrama kadar her gün, bu oran artmaya devam ediyor. Tatilciler, erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmeli.

Bayramda genel olarak bakıldığında 1 milyon yerli ve yabancı turistin gelmesini bekliyoruz. 27 Mart'ta yurt dışı uçuşları başladı, ilk uçuşlar İngiltere'den gerçekleşti. 15 Nisan'a kadar 15 bin yabancı turist Bodrum'a girmiş bulunuyor. Uçaklarda yüzde 80 doluluk mevcut. Bu iyi bir oran ve her şeye rağmen uçakların dolu gelmesi iyi bir gelişme. İngiltere, Hollanda, Almanya gibi Avrupa ülkelerinden turistler, Bodrum'a gelmeye başladı. Yerli ve yabancı turistlerin rezervasyonlarını önceden yapmalarını tavsiye ediyorum. Otellerde şu an doluluk söz konusu. Rezervasyonsuz gelmeyin. TÜRSAB onaylı, bilinen acentelerden rezervasyon yapmanızı tavsiye ediyorum" diye konuştu.

https://www.turizmajansi.com/haber/bodrum-da-son-durum-ucak-seferleri-ikiye-katlandi-h50187

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com