20 Mayıs 2024 Pazartesi

BODRUM 14. MÜZİK FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM

BHM
26.07.2018 10:50
BODRUM 14. MÜZİK FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM
Bu yıl 14.sü gerçekleşecek olan Bodrum Müzik Festivali, 4-8 Ağustos tarihleri arasında birbirinden değerli müzisyenler ile müzikseverleri bir araya getirecek.

Türkiye ve dünyadan ünlü sanatçıları ağırlayarak küresel bir festival olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve ismi geçtiğimiz yıl Bodrum Müzik Festivali’ne dönüşen  Uluslararası Bodrum D-Marin Klasik Müzik Festivali, bu yıl 14. kez müzikseverler ile buluşacak.

Tarihi yarımadaya klasik müziği yayacak olan festival; Fazıl Say, Gülsin Onay, Murat Karahan, Christina Pluhar, Lauren Fagan, Alina Pogostkina, Víkingur Ólafsson ve Avi Avital gibi yıldızlar yanı sıra Sevil Ulucan, Hillel Zori, İbrahim Yazıcı, Erman Türkili, Çağ Erçağ, Gülru Ensari, Dorukhan Doruk, Camille Thomas ve Veriko Çumburidze gibi virtüözlere, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, L’Arpeggiata, Olten Quartet ve LUDWIG Orkestrası gibi topluluklara ev sahipliği yapacak. 

Bodrum Müzik Festivali, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine tüm gün, sabahın ilk saatlerinden gece yarısına kadar yaşanacak. Festival, Şevket Sabancı Parkı’nda gerçekleşecek olan Sabah Konserleri, D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro’da Gün Batımı Konserleri, D-Marin Turgutreis’teki Akşam Konserleri, The Marmara Bodrum’daki Gece Konserleri, Bodrum Mozole Anıt Müzesi’nde rehberli turlar ve konserler ile birlikte Cinemarine Açıkhava Sineması’ndaki film gösterimleriyle tüm Bodrum’a yayılmayı hedefliyor.

Tüm bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanan festivalde bu sene Gülsin Onay’ın vereceği konserin bilet gelirleri de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne aktarılacak. Gün doğumundan gece yarısına kadar sürecek olan festivalde, 5 gün boyunca genç yıldızların Bodrum’un simgesel mekânlarında buluştuğu, ülkemizin adını yurtdışında başarıyla duyurmuş yıldız sanatçı ve toplulukların vereceği konserlerle, sinema gösterimleri ve klasik müzikle iç içe geçen rehberli turlar da bulunuyor.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com