28 Mart 2024 Perşembe

BAYRAMIN 1. GÜNÜ İSTANBUL, BODRUM, ÇEŞME, KUŞADASI VE ANTALYA'DA YAĞMUR VAR!

BHM
30.04.2022 01:26
BAYRAMIN 1. GÜNÜ İSTANBUL, BODRUM, ÇEŞME, KUŞADASI VE ANTALYA'DA YAĞMUR VAR!
Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'Bayramın 1. günü yağış batıya geliyor. İstanbul, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Antalya'da yağmur var. Çarşamba günü öğleden sonra ise yağış doğuya doğru kayıyor ve batı bölgelerde perşembe gününden itibaren sıcaklıklar yeniden artacak ve yağış olmayacak.' dedi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen önümüzdeki günler için önemli hava durumu değerlendirmesinde bulundu. Şen, Ramazan Bayramı'nda yağışın etkili olacağı bölgeleri açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde bayramın serin ve yağışlı geçeceği öngörülüyor. Hafta sonundan itibaren ise sıcaklıkların azalarak mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?
Hafta sonu yurt genelinde yağışlı hava hakim olurken, bayramın ilk günü Güneydoğu Anadolu`nun doğusu, Doğu Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz`de sağanak, Ege`nin iç ve kıyı kesimleri, Akdeniz, Marmara`nın güneyinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında yer yer ise altında seyredecek.

Bayramın ikinci günü ise , Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Marmara`nın kuzey batısı ile Orta Karadeniz ve iç kesimlerinde yağış beklenmezken parçalı bulutlu hava hakim olacak. Kalan kesimlerde yağışlar sağanak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde ise gök gürültülü sağanak görülecek.

Bayramın son günü de Ege, Marmara Batı ve Orta Karadeniz`in kıyı kesimleri, İç Anadolu`nun doğusu ile Güney Doğu Anadolu`da parçalı bulutlu hava hakim olacak. Kalan kesimlerde yağış görülecek. Yağışlar Doğu Anadolu`nun doğusu, Akdeniz ve İç Anadolu`nun güneyinde gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları yer yer mevsim normallerinin altına düşecek.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com