20 Nisan 2024 Cumartesi

AK PARTİLİ İLÇE BAŞKANI GÖKMEN’İN SERT ELEŞTİRİLERİNE CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ARAS’TAN CEVAP

BHM
07.05.2022 17:51
AK PARTİLİ İLÇE BAŞKANI GÖKMEN’İN SERT ELEŞTİRİLERİNE CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ARAS’TAN CEVAP
5 Mayıs 2022 Perşembe günü düzenlenen Bodrum Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis oturumunda, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sarf etmiş olduğu “Yunan Belediyesi Miyiz” söylemine Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’den ağır eleştiri geldi. Aras da aynı şekilde sosyal medya hesabından Gökmen’e, eleştirili bir şekilde cevap vermekte gecikmedi. O diyaloglar haberimizde…

Osman Gökmen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

Bodrum adına üzülüyorum gerçekten…
Bodrum Belediye başkanı kadar iş yapmayıp da bu kadar yaygara yapabilen başka bir “seçilmiş görünümlü atanmış” yoktur…
Piyangodan belediye başkanı seçilmiş beyefendi şimdilerde poz üstüne pozlar vermekte. Pozların hepsi de “çalışıyor gibi çek panpa” kıvamında.

1- Kamu bankalarından kredi alamama yalanı: Kamu bankalarından siyasi müdahalelerle kredi almayı 2001 krizi öncesi iyi bilirdi bu işgüzarlar. 40 milyar dolar içini boşalttıkları kamu bankalarından artık kredi almak için tek gereken şey kredibilite. Başka bir şeye gerek yok.Kamu bankalarından kredi alamıyorsa alamama nedeni belediyenin kredibilitesindendir. Hiçbir banka geri ödenmesinden endişe etmeyeceği krediyi vermemezlik yapmaz.

2- Projelere destek verilmediği yalanı: Daha önce de ilan ettim tekrar ilan ediyorum ve soruyorum. Bodrum belediyesinin sunulmuş olup da Bakanlıklarca REDDEDİLEN TEK BİR PROJESİ VAR İSE BUYURSUN BELİRTSİN! Ertesi sabah ilk uçakla Ankara’ya birlikte gidelim. Ama sunamazlar,çünkü ortada Bakanlıklarımıza usulüne uygun sunulmuş tek bir proje yok.

3- Yunan belediyesi mi?

Bu soruyu siz değil tüm Bodrumlular her gün soruyor. Ne altyapı ne üstyapı ne de belediyecilik hizmetlerinde neredeyse Yunan adalarındaki belediyelere özenecek hale gelen Bodrumlular, acaba Kalimnos Belediyesinden hizmet alsak daha mı iyi olur diye düşünecek kadar çaresiz durumda…

Özetle bırakın bu yalan siyasetini de iş yapın, en azından iş yapmaya çalışın… “

 

Ahmet Aras ise verdiği cevabında şu açıklamayı yaptı:

"AK Parti’nin Bodrum İlçe Başkanı Sayın Osman Gökmen, dün yaptığı “sert” açıklamayla bizi yine gülümsetti, eksik olmasın.. İzninizle, kendisine birkaç cevabım olacak. Osman bey, üzerinde yaşadığımız ülkeyi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde, beni kastederek söylediğiniz gibi seçilmiş görünümlü atanmış olmaz çünkü, bu partiden aday gösterilebilmek için ön koşul, kayıtsız şartsız itaat değil, kirlenmemiş bir hayattır.

İş yapma konusundaki eleştirilerinize gelince. Hükümetinizin eseri olan süper enflasyon nedeniyle satın alma gücü yarıdan daha fazla azalan bütçemize rağmen, yetkilerimiz dahilindeki her türlü hizmeti kesintisiz olarak sağlamaya devam ediyoruz. Evet, meclis toplantımızda dediğim gibi kamu bankalarından kredi alamıyoruz fakat bu durumun nedeni, yönetiminizdeki kamu bankalarının bilançoya veya teminata göre değil, aldıkları talimatlara göre hareket etmeleridir. Hükümetiniz tarafından reddedilen projeler konusuna ise hiç girmeyelim isterseniz çünkü, bu konuya girersek, İstanbul’dan Ankara’ya, Edirne’den Mersin’e kadar size öyle bir liste çıkartırım ki, Bodrum bunların yanında devede kulak kalır.

Ve son olarak, Bodrum Belediyesi’ni hizmet yönünden Yunanistan’daki belediyeler ile kıyaslamadan önce, Yunanistan’daki demokrasi, yaşam ve yönetim koşulları ile partinizin ülkemizde uyguladığı koşulları kıyaslayın. Partiniz Yunanistan’ı yönetiyor olsaydı, Yunan Adaları başta olmak üzere, ülkedeki muhalif belediyelerden bir tanesi bile ayakta kalmazdı. Dolayısıyla bizi eleştirmeniz değil, partinize rağmen halen hizmet verebildiğimiz için, takdir etmeniz gerekir. Ayrıca, sayenizde patlayan döviz, enflasyon ve T.C. Vatandaşlığı promosyonlu konut satışı nedeniyle insanlarımızın sokakta kalma tehlikesi yaşadığı bir Bodrum’da bizim değil, sizin eseriniz.

Bilginize, sevgiler, selamlar.”

Bu açıklamanın ardından ise Osman Gökmen yine sosyal medya üzerinden bu sefer; “Yaygara yapma Ahmet Aras… Somut olarak şu projeyi sundum ve reddedildi ve şu tarihte şu bankaya başvurdum ve banka reddetti diyene kadar sana Belediye başkanı değil sosyal medya trolü muamelesi yapacağım.” dedi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com