28 Nisan 2024 Pazar

Ahmet Aras: ‘Ben sorumlu değilim’ HALK: ‘Biz seni niye seçtik?’

BHM
08.06.2023 15:22
Ahmet Aras: ‘Ben sorumlu değilim’ HALK: ‘Biz seni niye seçtik?’
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçe genelinde yaşanan sorunların neredeyse hiçbirinden kendisinin ve Bodrum Belediyesinin sorumlu olmadığını iddia ederek bir açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından Bodrum’un bir caddesinden çekilmiş bozuk bir yolun fotoğrafını paylaşarak altına da bir açıklama yazan Ahmet Aras bahsi geçen bölgelerden sorumlu olmadıklarını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde de bir röportajda inşaat yasağı ve denetiminden de sorumlu olmadıklarını belirtmişti.

Bu sözlerin üzerine Bodrum halkı da haklı olarak madem öyle Başkan Aras’a soruyor: 

İnşaat Yasağı: “Ben sorumlu değilim.”

Bozuk Yollar: “Ben sorumlu değilim.”

Alt Yapı: “Ben sorumlu değilim.”

HALK: “Biz seni niye seçtik?”

Ahmet Aras 07 Haziran tarihli sosyal medya paylaşımında şu açıklamayı yapmıştı: 

“Değerli Bodrumlular.. 

Haklı olarak şikayetçi olduğunuz, Akyarlar, Turgutreis, İslamhaneleri, Bahçelievler, Peksimet, Gümüşlük, Koyunbaba, Geriş (Erdemil) Mahallelerimizdeki bitmek bilmeyen yol çalışmaları, Bodrum Belediyesi tarafından değil, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılmaktadır.

'MUS-W2 Bodrum İlçesi Kanalizasyon Şebekesi Hattı Yapım İşi' adı altında, ATİLLA İnşaat adlı firmaya verilen ihalenin kapsamı, bahsi geçen bölgedeki şebeke bağlantılarının yapılması,  altyapı çalışmalarının tamamlanması ve sonrasında, asfalt kaplamasının yapılmasıdır. 

Ayrıca, Torba Köy içi Kanalizasyon Şebekesi ile Yağmur Suyu İletim Hatları ve  Kanalizasyon Kollektör Hattı Bağlantılı Alt Yapı Tesisleri Yapım İşi projeleri kapsamında kazılan Torba, Kızılağaç, Çiftlik ve Yalı Mahallelerimizin yollarını da Bodrum Belediyesi değil, 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokolün gereği olarak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı kontrolünde, Alkataş İnşaat ve Taahhüt A.Ş. adlı firma yapmaktadır. 

Hiçbir yetkimizin olmadığı bu projelerdeki gecikmelerden Bodrum Belediyesi ve Başkanının sorumlu tutulması ise, bilgi veya vicdan eksikliği kaynaklıdır.

Bahsi geçen mahallelerimizin mağduriyetini bir an önce sona erdirebilmek için,  Belediyemizin ilgili birimleri sahip oldukları imkanları sonuna kadar zorlayarak, malzeme, ekip ve ekipman desteği sağlamaktadır.”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com