02 Ağustos 2025 Cumartesi

Zülfü Livaneli’den Akademia Vakfı Yayını “Uygarlık Anadolu’dan Doğdu” Kitabına Övgü

BHM
02.08.2025 20:49
Zülfü Livaneli’den Akademia Vakfı Yayını “Uygarlık Anadolu’dan Doğdu” Kitabına Övgü
Usta sanatçı, yazar ve düşünür Zülfü Livaneli, Bodrum’da faaliyet gösteren Akademia Vakfı’nın (Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı) önemli bir yayını olan “Uygarlık Anadolu’dan Doğdu” kitabına övgü dolu sözlerle dikkat çekti.

HABERİN VİDEOSU

Kitabın yazarı, ünlü arkeolog ve tarihçi Prof. Dr. Fahri Işık, Anadolu’nun kadim medeniyet tarihine ışık tutan bu eseriyle hem bilim dünyasında hem de kültürel çevrelerde büyük yankı uyandırmıştı.

Zülfü Livaneli de kitaba dair değerlendirmesinde, “Sahiden uygarlık Anadolu’dan doğdu, bunun bilincinde olmamız lazım. Biz bunun sahibi olmalıyız. Zaten Mustafa Kemal Atatürk’ün asıl kültür tezi buydu,” diyerek, eserin taşıdığı anlamı vurguladı.

Livaneli, Anadolu’nun uygarlık beşiği olduğunu güçlü bir biçimde ortaya koyan bu çalışmanın “hem tarihsel belleği canlandıran hem de bugünün kültürel kimliğine katkı sunan bir başyapıt” olduğunu belirtti.

Anadolu’nun tarih boyunca maruz kaldığı kültürel ihmalin karşısında dimdik bir duruş sergileyen Prof. Dr. Fahri Işık’ın bu eserin geniş kitlelerce okunması gerektiğinin altını çizdi.

“Uygarlık Anadolu’dan Doğdu” kitabı, Akademia Vakfı yayınları arasında yer alırken; Bodrum’un kültürel derinliğini ve Anadolu’nun evrensel uygarlık tarihindeki yerini gözler önüne seriyor.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com