29 Nisan 2024 Pazartesi

Yunanistan'da plaj şezlongu yasakladı

BHM
15.04.2024 00:42
Yunanistan'da plaj şezlongu yasakladı
Komşu, plajları şezlonglardan kurtarıyor. Bir plajın en az yüzde 70’lik kısmı boş kalacak. Şezlonglar denizden en az 4 metre uzakta olacak.

Patronlardunyasi.com'un haberine göre; yaz mevsimi yaklaşırken, Yunanistan turistik bölgelerin en büyük sorunlarından birine sert bir çözüm getirdi. Ülkede artık bir plajın en fazla yüzde 30’luk kısmına şezlong yerleştirilebilecek. Geriye kalan alan mutlaka boş tutulacak. Koruma altındaki alanlarda ise boş tutulacak alan yüzde 85’e yükselecek. Ayrıca insanların denize ulaşmasının engellenmemesi için şezlongların kıyıdan en az 4 metre uzağa yerleştirilmesi de zorunlu olacak. Ekolojik açıdan zengin bölgelerde ise şezlonglar tamamen yasaklanacak. Ayrıca plaj işletmelerini üstlenenler, bölgeyi temiz tutmakla da yükümlü olacak.

BAŞBAKAN'IN DENİZ KEYFİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, haftasonu eşi Mareva Grabowski ile kendini sahile attı. Daha önce defalarca görüntülendikleri Girit adasının Hanya bölgesindeki Marathi plajına giden çift, taşıdıkları şezlonglarını kumların üzerine kurarak bir süre güneşlendi.

Hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde seyrettiği bölgede Miçotakis bir süre sonra kendisini serin sulara bıraktı. Eşi Mareva ise denize girmek yerine sahilde oturup dinlenmeyi tercih etti. Çift bir süre daha sahilde oturup sohbet ettikten sonra yine şezlonglarını yüklenerek plajdan ayrıldı.

patronlardunyasi.com

Yunanistan şezlong

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com