28 Mart 2024 Perşembe

YENİ OTOGARIN TEMELİNİ KILIÇDAROĞLU ATTI

BHM
10.03.2019 19:38
YENİ OTOGARIN TEMELİNİ KILIÇDAROĞLU ATTI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bodrum Otogarı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Torba Kavşağı’nda 30 bin 759 metrekare arsa üzerine arsa bedeli 24 Milyon 600 Bin TL, otogar ihalesi 45 Milyon 548 Bin TL ve 4 Milyon TL güneş enerji panelleri olmak üzere toplam 74 Milyon yatırımla yapılan otogarın temel atma töreni, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

Törene Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Burak Erbay ile Suat Özcan, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ilçelerin belediye başkan adayları ve yaklaşık 1500- 2 bin kişi katıldı. Ellerine Türk bayrakları ve CHP bayraklarını alan vatandaşlar çalan marşlara eşlik etti. Törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesinin il genelindeki yatırımları kısa film şeklinde gösterildi. 

Konuşma yapmak için kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, “Ahmet Aras Başkan heyecanlı. En sonunda kağıda bakmadan içinden gelen duygularla size hitap etti. Ben yeni belediye başkanınızı heyecanı dolayısıyla yürekten kutluyorum. Bu heyecan neden var biliyor musunuz? Topluma bir şeyler kazandırmak istiyorsunuz, bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Bunu yaparken koltuğunuzda rahat oturmayacaksınız, çalışacaksınız. İnsanlar belediye başkanına doğrudan gelecek, taleplerini iletecek. Ahmet Aras genç biri, yetenekli biri, Bodrum’u seven biri. Bodrum’a hizmet etmek istiyor. Hepinizden genç belediye başkanınızı alkışlamanızı istiyorum” dedi. 
 
Bodrum’da sık sık patlayan isale hatları konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Ben burada bir şeyi aktarmak isterim. Bodrum’un su sorunu öteden beri tartışılır. Kim getirecek suyu buraya? DSİ. Ama öyle bir isale hattı yapıyor ki bin kez patlıyor. Başkana diyor ki ‘gel teslim al’. O da ‘Ben bu patlak isale hattını nasıl teslim alayım’ diyor. Başkana da yaptırmıyorlar. Neden bunu anlatıyorum. Sarada oturan zat, geçen haftalarda Muğla’ya gelip de ‘Biz hastane yapıyoruz ama yol yapmıyorlar, biz de vurur geçer yolu yağarız’ diyor. Sen önce şu isale hattını adam gibi yap da ondan sonra biz diğerini görelim. Bu isale hattını malı götürenlere yaptırmış. Kim bu adam? Yazık günah değil mi? Milyonlarca paraya yazık, günah değil mi? Biz bir şeyi yaptığımız zaman oturur insan gibi yaparız. İşi ehline teslim ederiz. Bu işler vatandaşın ödediği vergilerle yapılıyor. Vatandaşın ödediği vergileri siz birilerine tahsis eder, birilerinin zenginleşmesi için bir şeyler verirseniz, bu doğru değil. Ben seçilen belediye başkanlarımın hepsine herkese eşit hizmet götürmelerini söylüyorum. Biz diğerlerine benzemeyiz. Ama sadece bir konuda ayrıcalık istiyorum. Eğer bir mahallede yoksullar varsa, o mahalleye pozitif ayrımcılık yapıp daha fazla hizmet götüreceksiniz” diye konuştu. 
 
"EN BÜYÜK VARLIK KUYRUĞU İŞSİZLİK KUYRUĞU" 
 
Konuşmasında tanzim satış noktaları ve beka tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Türkiye'de pek çok sorun yaşanıyor. Tanzim satış kuyruğu varlık kuyruğu ise en büyük varlık kuyruğu işsizlik kuyruğu. 40.000 kişilik işsizlik kuyrukları var 400 kişilik iş için. Türkiye'nin beka sorunu var diyorlar. Beka sorunu ne demek? Bir ülke üretiyorsa, çalışıyorsa, herkesin işi gücü varsa o ülkede beka sorunu olmaz. Bir ülkede üniversiteler bilgi üretiyorsa o ülkede beka sorunu olmaz. 10 yıl önce neden beka sorunu yoktu? Neden milleti tehdit ediyorlar? Kendilerinin koltuk bekası sorunları var, başka bir beka sorunu yok. Koltuğa yapışmanın, milleti tehdit etmenin anlamı var mı? Çiftçiyi, hal esnafını terörist ilan ettiler şimdi sıra geldi turistlere. Her sorunu rahatlıkla çözebiliriz, akıl ile mantıkla, bilgi, birikim, dayanışma ve sevgi ile çözebiliriz. Çözmenin birinci yolu herkesi kucaklamak, ikinci yolu toplanan vergilerin hesabını millete vermek” dedi. 
 
“Kendi silah fabrikasını Katar ordusuna satanlara milliyetçi ülkücü diyebilir miyiz?” diyen Kılıçdaroğlu, “Bana dünyada bir örnek gösterin kendi silah fabrikasını yabancılara satanlara. Bez fabrikası, ayakkabı fabrikası değil, Silah fabrikası! Yüzde 49.9'unu Katar ordusuna satacaksınız sonra da kalkıp CHP'yi suçlayacaksınız. CHP'ye laf atmak için önce ağzınızı iyice yıkayacaksınız. Bizim milliyetçilik anlayışımız vatanseverliktir” şeklinde konuştu. 
 
Törende Kılıçdaroğlu’na Bodrumspor forması, Muğla’da yöresel tatlarından oluşan bir sepet ve daha önceki Muğla ziyaretinde çekilmiş fotoğrafı hediye edildi. 
 
Tören, otogarın temel atımı sembolik olarak butona basılması ile sona erdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Bodrum’dan ayrıldılar. 

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com