20 Mayıs 2024 Pazartesi

YATAĞAN TERMİK SANTRALİNDE İŞ KAZASI

BHM
19.07.2018 19:05
YATAĞAN TERMİK SANTRALİNDE İŞ KAZASI
Muğla’nın Yatağan ilçesindeki termik santralde meydana gelen iş kazasında 9 işçi yaralandı, çöken bandın altında kalan 2 işçinin kurtarılması için çalışma yürütülüyor.
Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Enerji Direktörlüğünde saat 10.00 sıralarında nedeni henüz belirlenemeyen iş kazası meydana geldi. Santrale kömür taşıyan bandın yıkılması sonucu, o sırada bandın bakımını yapan işçilerden 9’u çöken alandan çıkartılarak tedavi altına alınırken, 2 işçinin kurtarılması için çalışma yürütülüyor.
 
İşçilerin kurtarılması için yapılan çalışmaya, UMKE, AFAD, AKUT ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından destek veriliyor.
 
Yatağan ve Menteşe’deki hastanelere kaldırılan yaralılardan 5’i taburcu edilirken, 5’inin tedavisi devam ediyor. Yaralıların, hayati tehlikesi bulunmuyor.
 
Enerji Direktörü Serdar Toprak, konuyla ilgili olarak, “Devletin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının desteği ve kendi bünyemizdeki ekiplerimiz ile yoğun bir çalışma titizlikle sürdürülmektedir. Olayın meydana geldiği andan itibaren olay için seferber olan valimize, kaymakamımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, güvenlik güçlerimize ve diğer tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine şükran duygularımızı özellikle iletmek isteriz. Dayanışmanın ve birlikteliğin anlamlı bir örneğini yaşadık” diye konuştu.
 
Gelişmelerden kamuoyunu anlık olarak bilgilendireceklerini belirten Toprak, “En doğru açıklamayı resmi makamlar ve santral yetkililerinden alabilirsiniz. Bunun dışındaki farklı açıklamalara itibar etmeyelim. Medyamız aracılığıyla sürekli bilgilendirme kamuoyuna yapılacaktır” dedi.
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com