20 Nisan 2024 Cumartesi

YAKLAŞAN TROPİK FIRTINA İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

BHM
29.09.2018 09:05
YAKLAŞAN TROPİK FIRTINA İÇİN ÖNLEMLER ALINDI
Akdeniz'de oluşan ve Ege'yi de etkisi altına alan tropikal fırtına Yunanistan'da adaların ana karayla bağlantısını kesti. Atina'nın kuzeyindeki ağaçlar elektrik hatlarına düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin Ege sahillerini de etkileyebileceğini belirttiği fırtına yaklaşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte Fırtınanın Ege bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir." bilgisi verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "Tropik Fırtına" uyarısının ardından son veriler üzerinden değerlendirme yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "Mora Yarım Adası'nda, güneyine doğru kuvvetli rüzgarla birlikte kuvvetli yağışlar da var" diyen Tek, "Akdeniz'de meydana gelmesinin sebebi yüksek deniz suyu sıcaklığı. Deniz suyu sıcaklığının 26 derecenin üzerine çıktığı, yazdan kışa geçildiği dönemlerde görülüyor. Yarın yine Yunanistan'da devam edecek" diye konuştu. 
 
Türkiye için de değerlendirmede bulunan Adil Tek, "Bizde de pazar günü akşam saatlerinde güney kesimleri etkileme ihtimali var. Daha çok Fethiye, Marmaris ve Antalya'nın batısında gerçekleşmesi bekleniyor. Rüzgarın şiddeti biraz daha azalmış olacak. Kuvvetli yağış olasılığı ise daha yüksek. İstanbul için büyük bir risk gözükmüyor. Daha çok Güney Ege ve Antalya'nın batısında görülecek. Pazartesi günü de etkisi azalacak" diye konuştu.  
 
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ise, yaklaşan tropik fırtına öncesi gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve teyakkuz halinde olduklarını söyledi. 
 
Bodrum’da özellikle ilk yağışlarda bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Uslu, “Bodrum Belediyesi olarak gerekli bütün hazırlıklarımızı daire amirlerimiz, birimlerimiz, müdürlerimiz, personelimiz nezdinde yaptık. Programlarımız yapıldı. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde. Biz derelerde belli aralıklarla temizliklerimizi yapıyoruz ama derelerimizi temizledik, mazgallarımızı temizledik. Yaz sezonu boyunca kapalı olan dere ile deniz bağlantılarını açtık. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde. Meteoroloji’den yapılan uyarıda tropik fırtınanın Pazar günü geleceği duyuruldu. Bu da hem rüzgar hem de yağış olarak gelecek.” dedi ve Bodrum Belediyesi'nin konu ile ilgili çalışmalarına değinerek şu açıklamaları yaptı:
 
 “Bu yağış belli bir miktarın üzerine çıktığında oluşabilecek olayları bildiğimiz için ona göre önlemlerimizi aldık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerimiz, Zabıta Müdürlüğündeki arkadaşlarımız, destek hizmetleri ve diğer birimlerdeki arkadaşlarımız teyakkuz halinde. Arkadaşlarımız programlarımızı yaptık, görev dağılımlarını yaptık, makine ve ekipmanlarımızı hazırladık. Vatandaşlarımızı da belediye hoparlörlerinden yaptığımız anonslarla uyarıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamlığımız, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarmamız ile irtibat halindeyiz ve koordineli olarak çalışmaktayız. Üstüne basarak söylüyorum; tüm arkadaşlarımız kontrolleri şu an bile yapmaktalar. Pazar günü tatil olmasına rağmen herkes hazır olacak. Biz hazırız. Herhangi bir olumsuzluğu bildirmek veya uyarıda bulunmak isterlerse belediyemize 153 numaralı telefondan ya da 444 00 48 numaralı telefondan ulaşabilirler. Arkadaşlarımız her zaman olduğu gibi o telefonun başında olacaklar. Biz çalışmalarımızı yaptık, önlemlerimizi aldık. Meteorolojiden gelecek uyarıları bekliyoruz. Sonrasını yaşayıp göreceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com