29 Mart 2024 Cuma

YAĞLI GÜREŞLER NEFES KESTİ

BHM
23.05.2016 09:57
YAĞLI GÜREŞLER NEFES KESTİ
Bodrum'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Çömlekçi Yağlı Güreşleri'nde baş pehlivan rakiplerini birbir dize getiren Ahmet Kavakçı oldu.

Bodrum Belediyesi ve Çömlekçi Mahallesi Muhtarlığı'nın düzenlediği 11'inci Çömlekçi Yağlı Güreşleri, dün Çömlekçi Güreş Sahası'nda yapıldı. Güreşlere 7-45 yaş arasında çeşitli kategorilerde Ordu, Samsun, Ankara, Düzce, Antalya, Sakarya, Bursa, Kocaeli, Muğla ve Aydın'dan toplam 180 sporcu katıldı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı güreşlerin sonunda baş pehlivanlığı Ahmet Kavakçı kazandı.

 

Baş altında Serkan Duman, deste boyunda Ömer Yener, küçük orta boyda Hüseyin Demirhan, büyük boyda Ali Coşkun, toz koparanda Mehmet Özdemir, ayak boyunda ise Osman Ercan birinciliği elde etti. Güreşlerde ilk üç dereceye girenlere madalyalarını Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen verdi. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon geleneksel hale gelen güreşlere her yıl katılımın giderek arttığını belirterek, şöyle dedi:

 

 "Ata sporumuza destek vermeye devam ediyoruz. Örf ve adetlerimize sahip çıkmak bizim en büyük sorumluluğumuz. Geleneksel sporlarımızı yaşatmak ve korumak için her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz."

 

Güreşlerin sonunda eski milli güreşçi Mehmet Güçlü, güreş sporuna desteklerinden ötürü Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a Güreş Federasyonu'nun plaketini verdi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com