26 Nisan 2024 Cuma

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

BHM
10.11.2014 14:51
UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ıncı yıldönümünde Bodrum'da düzenlenen tören ve çeşitli programlarla anıldı.

Atatürk'ün ölümünün 76'ncı yıldönümü nedeniyle Bodrum'da Belediye Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Törene Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Funda Akçalı, Bodrum Garnizon Komutanı Atilla Göksel Oral, Bodrum Cumhuriyet Savcısı Hayati Keskin, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Yakup Yıldız ve Bodrumlular katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada Bodrum'da adeta hayat durdu. Bayraklar, yarıya indirildi. Parmakizi Anaokulu 3- 5 yaş grubu yaklaşık 20 öğrencisi de Atatürk'ü tanımak ve anmak amacıyla törene katılıp, Anıta çiçek bıraktı.

 

Törenin ardından anma programı Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde devam etti. Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdülkadir Sağlam, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesaadet Biliktan Uygulama Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri Gizem Gökkaya ve Figen Yenimazman yönetiminde 'Ata'ya Selam' adlı bir gösteri sundu.

 

ATATÜRK ORATORYOSU DUYGULANDIRDI

 

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Gamze Bülbül, Firdevs Ferahi Öztürk, Gülten Oflaz tarafından 'Atatürk'e Sesleniş' adlı manzumenin görsel sunumu yapıldı. Okulun Müzik Öğretmeni Göksel Yüceses, Türk Edebiyatı Dil ve Anlatım Öğretmenleri'nin hazırlayıp yönettiği 'Atatürk Oratoryosu' sahnelendi. 30 öğrencinin yer aldığı oratoryo da Atatürk'ü 11-A sınıfı öğrencisi Lütfü Can Kocabaş canlandırdı. Oratoryoyu izleyenler zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

 

Kültür Merkezi'nin fuaye alanında ise lisenin Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı 11-S öğrencileri, Kurtuluş Savaşı ve Plastik Makyaj Sergisi gerçekleştirdi. Öğrenciler aldıkları eğitim sonunda, Kurtuluş Savaşı'nı anlattıkları yaralı asker makyajı, yaşlı kadın ve Atatürk makyajı yaparak, tiyatral dekor üzerinde sergiledi.

DHA
Atatürk 10 Kasım

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com