27 Temmuz 2024 Cumartesi

‘Türkiye, dünyanın en ucuz 2’nci turistik ülkesi’

BHM
27.02.2023 13:37
‘Türkiye, dünyanın en ucuz 2’nci turistik ülkesi’
ABD, Washington D.C. merkezli iş tahminleri ve kişisel finans danışmanlığı yayıncısı Kiplinger (kiplinger.com) tarafından “Ziyaret Edilecek En Ucuz 10 Ülke” başlığıyla derlenen makalede “Türkiye”, 10 ülke arasından en ucuz 2’nci ülke olarak gösterildi. Listenin ilk sırasında ise denize kıyısı olmayan bir Güneydoğu Asya ülkesi “Laos” yer alıyor.

Amerika’nın önemli borsa endex kurumlarından Nasdag.com’da da paylaşılan Kiplinger’ın makalesinde; “Enflasyona rağmen, güçlü doların lehinize çalışacağı bazı alanlar var. Seyahat, örneğin... dünya çapında ziyaret edilebilecek en ucuz yerleri buluyoruz.” denildi. 

Makaleye göre Türkiye, en ucuz ülkeler sıralamasında Laos’un ardından 2. sırada yer alırken; Endonezya 3, Tayland 4, Macaristan 5, Kosta Rika 6, Meksika 7, Dominik Cumhuriyeti 8, Portekiz 9, Yunanistan ise 10. sırada listelendi. 

Türkiye’de ortalama günlük maliyetin 23 $, ortalama konaklama maliyetinin 13 $, ortalama günlük yemek maliyetinin ise 7 $ olduğuna dikkat çekilerek Türkiye’nin dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olduğu ancak “hafife alınan bir turizm merkezi” olmaya devam ettiği vurgulandı. 

Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan Türkiye’nin mimariden mutfağa kadar her şeyde görülebilen muhteşem bir kültür potası olduğu, Sıradağlardan kumsallarla dolu kıyılara ve genişleyen renkli İstanbul metropolüne kadar ziyaretçiler için çok çeşitli seçenekler olduğu ifade edildi. 

Ülkemizde yaşanan deprem gerçeğine ise şu ifadeler ile yer verildi: 

“Türkiye'de her şey var. Ülkeyi vuran yıkıcı depremlere rağmen, ülkenin batısındaki (etkilenen bölgelerden yüzlerce mil uzakta) birçok turistik yer açık ve aktif olarak ziyaretçi kabul ediyor. Turist dolarları, yeniden inşa çabaları için çok önemli olacak.”

Kiplinger.com tarafından kaleme alınan makalenin devamı şöyle:

Bir sonraki tatilinizi planlıyorsanız, dünya çapında ziyaret edilebilecek en ucuz ülkeleri bulduk. Enflasyonun yumurtalardan elektrikli arabalara kadar her şey üzerindeki etkilerine rağmen , dolarınızın lehinize çalışacağı ve beklediğinizden daha azına egzotik bir yolculuk yapmanızı sağlayacak bazı yerler var.

Sıralamamız, varış noktanıza ulaştığınızda ödeyebileceğiniz ortalama toplam günlük maliyete dayalıdır - konaklama, yemek ve günlük yaşam maliyeti dahil. Açıkçası, eksik olan unsur uçak bileti maliyetidir, ancak uçuş maliyetleri seyahat ettiğiniz yılın zamanına ve nereden ve nereye uçtuğunuza bağlı olarak o kadar çok değişir ki, bunları seçimimize dahil etmenin faydası olmaz. Avrupa'ya uçuşları nasıl bulacağınızı ve tasarruf edeceğinizi öğrenmek istiyorsanız , tam da bunu yapmak için bazı stratejilerimiz var.

Uçuş arayışınız için size ilham vermesi için 2023'te seyahat edilebilecek en ucuz 10 ülkeye göz atın.

10. Yunanistan

Ortalama günlük maliyet: 131 $
Ortalama konaklama maliyeti: 93 $
Ortalama günlük yemek maliyeti: 34 $

Pastoral kumsallardan dünyaca ünlü tarihi yerlere kadar Yunanistan, gezginler için Avrupa'nın en iyi yaz destinasyonlarından biridir. 2010'daki borç krizinden sonra, fiyatlar yıllardır nispeten düşüktü, ancak fiyatlar konuma bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir - bir tatil noktasına (Mikonos veya Santorini gibi) gidiyorsanız, daha az bilinen bir yere göre çok daha fazla ödeme yapmayı bekleyin. ülkenin bir parçası. Bu Akdeniz ülkesini ziyaret ederken zamanlama da çok önemlidir. Harika fiyatlardan yararlanmak için yüksek sezonlu yaz aylarından kaçınmaya çalışın. 

9. Portekiz

Ortalama günlük maliyet: 116 $
Ortalama konaklama maliyeti: 75 $
Ortalama günlük yemek maliyeti: 34 $

Portekiz, Avrupa'nın en değerli destinasyonlarından biridir. Deniz ürünleri, şarabı, manzarası, lezzetli muhallebi turtaları (pastéis de nata) ve 300'den fazla gün güneşi ile tanınır . İster canlı Lizbon'a, ister güneyin kumlu plajlarına, ister Porto'da bir şarap ve liman turuna gidin, bu samimi güney Avrupa ülkesinin sunduğu manzaraların ve seslerin tadını çıkarırken makul fiyatlı bir tatil alacaksınız

8. Dominik Cumhuriyeti

Ortalama günlük maliyet: 110 $
Ortalama konaklama maliyeti: 70 $
Ortalama günlük yemek maliyeti: 30 $

Miami'den sadece iki saatlik bir uçuş ve New York City'den dört saatten daha az bir uçuşla, Amerikalılar bu güneşli, yıl boyunca Karayipler destinasyonunu sık sık ziyaret ederler. İspanyolca konuşulan Dominik Cumhuriyeti, Karayipler'deki ikinci en büyük adanın (Hispaniola) yarısını, Fransızca konuşulan Haiti ise batı yarısını oluşturuyor. Beyaz kumlu plajları, lagünleri ve yağmur ormanlarıyla ülkenin doğal güzelliğinin tadını çıkarırken keşfedilecek çok şey var .

7. Meksika

Ortalama günlük maliyet: 93 $
Ortalama konaklama maliyeti: 53 $
Ortalama günlük yemek maliyeti: 20 $

Amerika'nın komşusu Meksika, dünyanın en büyük beşinci şehrine ev sahipliği yapmaktadır . Meksika sadece birkaç kentsel vahaya sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda Kuzey Amerika ülkesi düzenli olarak dünyanın en iyileri arasında listelenen güzel plajlarıyla da bilinir. Antik orman kalıntılarından ikonik modernist binalara kadar burada bir tatilden isteyebileceğiniz hemen hemen her şeyi iyi bir fiyata bulacaksınız. 

6. Kosta Rika

Ortalama günlük maliyet: 81 $
Ortalama konaklama maliyeti: 41 $
Ortalama günlük yemek maliyeti: 17 $

Batı Virginia büyüklüğünde olmasına rağmen , Kosta Rika bir bolluk ve macera ülkesidir. Sessiz orta Amerika ülkesi hem Pasifik hem de Karayip okyanuslarının kilometrelerce kıyı şeridine sahiptir, orman evleri, yağmur ormanı yürüyüşleri, volkanlar ve bulut ormanları vardır. Gezegendeki en çeşitli ekosistemlerden bazılarına sahiptir. Bol miktarda taze yiyecek ve meyve ile "pura vida" nın tadını gerçekten çıkarabilirsiniz. 

5. Macaristan

Ortalama günlük maliyet: 70 $ 
Ortalama konaklama maliyeti: 33 $ 
Ortalama günlük yemek maliyeti: 17 $

Avrupa'nın kavşağında , Macaristan şirin köylerini korumayı başarırken, "ışıklar şehri" Budapeşte hala bir metropol merkezi olarak hüküm sürüyor. Tuna Nehri üzerinde oturan muhteşem Macaristan Parlamento binasını büyük ihtimalle görmüşsünüzdür. Macaristan'ın kırsalında dağlar, nehirler ve yemyeşil vadiler ile güzel manzaralar bulunur.

4. Tayland

Ortalama günlük maliyet: 52 $
Ortalama konaklama maliyeti: 21 $
Ortalama günlük yemek maliyeti: 14 $

Bu güney Asya ülkesine uçuşlar pahalı olabilir, ancak diğer masraflar bunu telafi ediyor. Hareketli Bangkok şehrinde tropik sahilleri, orman tapınakları, Buda heykelleri ve lezzetli restoranları ve sokak pazarlarıyla tanınan Tayland'ın Güneydoğu Asya'nın en çok ziyaret edilen ülkesi olmasına şaşmamalı.

3. Endonezya

Ortalama günlük maliyet: 47 $
Ortalama konaklama maliyeti: 36 $ 
Ortalama günlük yemek maliyeti: 12 $

Endonezya, dünyada ziyaret edilecek en iyi yer söz konusu olduğunda genellikle sıralamaların en üstünde yer alan Bali'ye ev sahipliği yapmaktadır. Ancak bir ülkenin bu cennetinde Instagram'a layık izlenmelerden daha fazlası var. 17.000'den fazla adayla Endonezya, büyüleyici plajları, volkanları, ormanları, orangutan kolonileri, dev Komodo ejderleri ve uçsuz bucaksız sıradağları ile dünyanın en büyük ada ülkesidir. Ve en iyisi - paranız burada çok ileri gidiyor.

2. Türkiye

Ortalama günlük maliyet: 23 $ 
Ortalama konaklama maliyeti: 13 $ 
Ortalama günlük yemek maliyeti: 7 $

Türkiye, dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biridir, ancak hafife alınan bir turizm merkezi olmaya devam etmektedir. Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan Türkiye, mimariden mutfağa kadar her şeyde görülebilen muhteşem bir kültür potası. Sıradağlardan kumsallarla dolu kıyılara ve genişleyen renkli İstanbul metropolüne kadar ziyaretçiler için çok çeşitli seçenekler var - Türkiye'de her şey var. Ülkeyi vuran yıkıcı depremlere rağmen, ülkenin batısındaki (etkilenen bölgelerden yüzlerce mil uzakta) birçok turistik yer açık ve aktif olarak ziyaretçi kabul ediyor. Turist dolarları, yeniden inşa çabaları için çok önemli olacak.

1. Laos

Ortalama günlük maliyet: 15 $
Ortalama konaklama maliyeti: 8 $
Ortalama günlük yemek maliyeti: 5 $

Laos, Güneydoğu Asya'da karayla çevrili bir ülkedir , ancak yine de 4.000'den fazla adaya sahip olmayı başarır . Mekong Deltası'ndaki adalardan iç kesimlerdeki büyüleyici şelalelere kadar Laos, doğal güzelliğini genişleyen kalkınma nedeniyle kaybetmeyen dünyadaki birkaç ülkeden biridir. Ve yine de, yemek severler için aşçılık okullarından heyecan arayanlar için tırmanma, mağaracılık ve orman yürüyüşlerine ve kültürel olarak daha eğilimli olanlar için bolca tapınaklara kadar en yorgun gezginleri cezbetmek için fazlasıyla yeterli.


Kaynaklar: 

https://www.kiplinger.com/personal-finance/spending/cheapest-countries-to-travel-to

https://www.nasdaq.com/articles/the-10-cheapest-countries-to-visit

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com