20 Nisan 2024 Cumartesi

TOSUN'UN CHP'DEN ADAYLIĞINDA SON DURUM

BHM
25.01.2019 15:32
TOSUN'UN CHP'DEN ADAYLIĞINDA SON DURUM
Yerel basında günlerdir yer alan haberlerde ve siyaset kulislerinde, İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un CHP'ye üyeliği sağlanarak CHP ile İYİ Partinin Bodrum Belediye Başkanlığı için ortak aday olacağı konuşulmaktaydı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi’nde bugün bir araya geldi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener ortak basın toplantısı düzenledi.

Demokratik anlamda çok geniş bir iş birliğini İYİ Parti ile hayata geçirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Bizim demokrasi tarihinde ilk imzayı atma gibi bir geleneğimiz var. Bu kez yine güzel bir demokrasi geleneğine ortak imza atıyoruz. Demokratik anlamda çok geniş bir işbirliğini İYİ Parti ile hayata geçiriyoruz. Biz birlikte, huzur içinde yaşama mücadelesi veriyoruz. Kavgadan yana değiliz, barıştan, huzurdan yanayız. "diye konuştu.

Savaşa değil, seçime gidildiğini vurgulayan Akşener ise konuşmasında, "İki siyasi partinin de kurumsal sistemi içerisinde yöneticisi var, taraftarı, seçmeni var. Cumhur İttifakı’nı oluşturanların olduğu gibi. Sayın Kılıçdaroğlu da ben de bu zamana kadar Cumhur İttifakı’nı oluşturan iki siyasi partinin oluşturduğu sisteme hakaret eden, onları tahkir eden bir dil kullanmadık. Ama bu iş birliğini destekleyen iki siyasi partinin unsurlarını oluşturan ki Türk milletinin büyük bir bölümüdür bu, bu insanların tümüne hakaret etmek, onları taciz edip yok farz etmek, Türkiye’yi yönetme iddiasında bulunan ve yönettiğini zanneden insanlar açısından ve yöneticiler açısından gerçekten utanç vericidir.” ifadelerine yer verdi.

İki parti, 31 Mart yerel seçimleri için ittifak müzakerelerini tamamladı. Buna göre, 22 büyükşehirden 12'sinde CHP, 10'unda İYİ Parti, 27 ilçe belediyesinden ise 16'sında CHP, 11'inde İYİ Partili adaylar yarışacak. 

Öte yandan, günlerdir İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un CHP rozetini takacağı ve CHP ve İYİ Partinin Bodrum Belediye Başkanlığı için ortak aday olacağı konuşulmaktaydı.

CHP’li Milletvekillerinin duruma netlik kazandıramayan ifadeleri CHP Bodrum İlçe Örgütünde rahatsızlığa ve büyük tartışmalara neden olurken, CHP Bodrum ilçe Başkanı da “Mehmet Tosun asla CHP üyesi ve CHP’nin belediye başkan adayı olmayacak…” şeklinde demeçte bulunmuştu.

CHP Bodrum İlçe Örgütünün harekete geçmesi ve toplu istifaların da gündeme gelmesi ile Muğla’da ve en çok tartışılan ilçesi Bodrum’da CHP ve İYİ Parti'nin ittifak yapmama kararı alındığı bildirildi. Her iki partinin de 31 mart Yerel seçimlerinde kendi adayları ile seçime gireceği açıklandı.

Süreci sakin ve sabırla takip eden Mehmet Kocadon,  “27 ocak’ta yapılacak Parti Meclisini beklemek lazım. Hepimiz sakin ve sağduyulu olmak zorundayız. CHP Genel Merkezimiz en doğru kararı verecek ve Parti Meclisimiz de bunu onaylayacaktır…” şeklinde konuşmuştu.

Mehmet Tosun ise basında yer alan tüm haberlere temkinli ama iddialı bir şekilde yaklaşarak “Biz İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı olarak Genel Başkanlarımızın yürüttüğü görüşmeler sonunda çıkacak her türlü karara saygılıyız. Bodrum’da ittifak olmasına bizim ihtiyacımız yoktur. Yaptırdığımız anketler de bizim önde olduğumuzu gösteriyor. Biz durmadan yolumuzda yürümeye devam ediyoruz. Bodrum’u iyi belediyecilik ile buluşturacağız. Biz 31 Mart yerel seçimlerinde kazanacağımıza inanıyoruz…” açıklamasını yapmıştı.

Muğla ve Bodrum siyasetinde son durum, CHP'nin 27 Ocak Pazar günü yapacağı parti meclisinde kesinlik kazanacak.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com