20 Nisan 2024 Cumartesi

THE BODRUM CUP İSTANBUL CHALLENGE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

BHM
23.10.2018 09:12
THE BODRUM CUP İSTANBUL CHALLENGE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Akdeniz'in en büyük uluslararası deniz festivali The Bodrum Cup'ın 30. yılına özel olarak Opet'in ana sponsorluğu, Amerikan Hastanesi, Yalıkavak Marina ve Setur Marinas'ın platinium sponsorluğuyla düzenlediği Four Seasons Hotel The Bodrum Cup Istanbul Challenge'ın altıncı ve son yarışını Samos–Yalıkavak Marina etabıyla tamamlandı. 

The Bodrum Cup'ın 30. yılına özel olarak organize ettiği The Bodrum Cup Istanbul Challenge ödül töreni Yalıkavak’ta gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, organizasyonun bir sonraki hedefinin Barselona limanına gitmek ve Cebelitarık Boğazı’nı geçmek olduğunu söyledi. Törenin ardından ünlü sanatçı Kenan Doğulu konser verdi. 

Tamamlanan etapta dereceye girenlere ödülleri Palmarina’da düzenlenen törenle verildi. Binlerce kişinin katıldığı törende bir konuşma yapan The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Çok şeyler söylediler. ‘Bodrumlular bir araya gelip hiçbir şey yapamayacaklar’ dediler. 70 iş insanı ve 250 kişi ile beraber, bu tekneleri İstanbul’a götürüp, oradan geri getirdik. Ben teknelerimize, kaptanlarına, sahiplerine nasıl teşekkür edeceğimizi bilmiyorum. İnanılmazsınız. Tarih yazdık diye düşünüyorum. Biz burada ürettiğimiz tekneleri dünyaya gösterebildik. Bu yıl uluslararası medyada çok önemli ekiplerimizi ağırlıyoruz. Bodrum Cup videoları dünyada 20 milyon haneye girecek. Bu artık Bodrum’un tanıtım seferberliği değil, Türkiye’nin tanıtım seferberliği” dedi. 

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ise; “Bodrum sadece güzel ülkemizin değil, aynı zamanda dünyanın gözdesi. Hepimizin bir sevdası. Bu yörenin emekçisinin teknesine, kaptanına, denizcisine, deniz severine, koylarına, kısacası Bodrum rüyasına değer katan, bu muhteşem organizasyona destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Törende konuşma yapan bir diğer isim de Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon oldu. Kocadon duygularını şu sözlerle ifade etti: “Mücadele etme ruhumuzu kaybetmedik, dedik ki; bu guletler bir gün İstanbul Boğazı’ndan geçecek. Sayın Erman Aras’ın projesine bizler de destek vererek tam 30 yıl sonra bu güzel kuğularımızı dünyaya tanıtarak İstanbul Boğazı’ndan geçirdik. Yetti mi? Yetmedi. Şu anda yeni mücadelemiz, İspanya’nın Barselona limanı. Balıkçı ve süngerci guletlerinden mavi yolculuğu yaratanlar, önce Barselona limanına sonraki hedefimiz Cebelitarık Boğazı’ndan geçmek. Bu kuğular oradan da geçecek.” 
 
Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Genel klasmanda ilk sırayı Bodrum Belediyesi Dragonfly alırken, 2’inci STS Bodrum, 3’üncü Take It Easier, 4’üncü Gargantua, 5’inci ise Randa oldu. 
 
Törenin sonunda The Bodrum Cup’ın Bodrum ayağının kampanası çalındı. Daha sonra ünlü sanatçı Kenan Doğulu bir konser verdi. 

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com