16 Nisan 2024 Salı

SU TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKTİLER...

BHM
23.03.2021 09:34
SU TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKTİLER...
Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu, Birleşmiş Milletlerin Dünya Su Günü olarak ilan ettiği 22 Mart 2021 Pazartesi günü toplandı.

Birleşmiş Milletler bu yılki Dünya Su Günü etkinliklerinin ana temasını “suyun değeri” olarak belirlenmişti. Bu anlamda suyun fiyatının ötesinde bir değerinin olduğu, tüm dünyada zaten kısıtlı olan temiz ve içilebilir suya erişimin, suyun tasarruflu kullanımının sağlanması ve bunun için farkındalığın arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, "esasen kendi suyu olmayan, buna karşılık bir taraftan hızla artan nüfusun su ihtiyacının karşılanması, diğer taraftan da tarım ve turizm faaliyetlerinin sürdürülebilmesi bakımından Bodrum’un su sorununun sürekli gündemde olması kaçınılmazdır."ifadeleri kullanıldı.

"Su Çalışma Grubu olarak, Bodrum’un su sorunu konusunda öncelikli konular ile birlikte, suya ilişkin tüm etmenleri, birbirini etkileyen bir bütün halinde değerlendirmeye çalışan bir anlayış çerçevesinde değerlendirerek, ilgili kurumsal yapılar nezdinde koordinasyonu arttırmak amacıyla çalışmalara devam edilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda MUSKİ ve DSİ yetkilileri ile yapılan toplantıların ardından Nisan ayının ikinci haftasında Muğla Milletvekili Sayın Yavuz Demir ile de bir toplantı gerçekleştirilecek.

Kamuoyuna duyurulur."

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com