26 Nisan 2024 Cuma

Su baskınını yerinde inceledi, ekiplere talimat verdi

BHM
12.03.2014 12:44
Su baskınını yerinde inceledi, ekiplere talimat verdi
Başkan Kocadon Güvercinlik’teki su baskınını yerinde inceledi, vatandaşlara destek oldu.

Geçen gün öğle saatlerinde Geyik Barajı’ndan Bodrum’a içme suyu sağlayan ana borunun Güvercinlik Köyü mevkiindeki bölümünde yine bir patlama meydana geldi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon içme suyu boru hattındaki patlama nedeniyle meydana gelen su baskınlarını yerinde incelemek üzere programlarını erteleyerek Güvercinlik’e geçti.

 

Bodrum’a bağlı Güvercinlik Köyü’nde, içme suyu boru hattının patlaması nedeniyle yaklaşık 10 ev, işyeri ve çok sayıda bahçe zarar gördü. Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, olay yerine giderek evleri, iş yerlerini ve zarar gören yolları inceledi, vatandaşlarla teker teker konuştu. Hasar gören evlere de girerek ziyaret eden Başkan Kocadon, hasar tespit çalışmalarını da başlatarak vatandaşların zararlarının karşılanacağını açıkladı. Zabıta ekiplerine talimat veren başkan, hasar tespit tutanağı tutulmasını istedi. Bodrum Belediyesi’nden gelen İtfaiye ekipleri ise temizlik çalışmalarını başlattı.

 

Geçtiğimiz yıl devreye alınan ve son bir kaç ay içinde direnci karşılayamaması nedeniyle patlayarak sık sık gündeme gelen Güvercinlik-Bodrum İçme Suyu Hattı’nda başlatılan çalışmalar sonucunda hazırlanan DSİ Bodrum Yarımadası İçme Suyu Yenileme ve Yapılandırma Projesi'nin ihalesi geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. İhale kapsamında 17 kilometresi ana hat olmak üzere yaklaşık 30 kilometre boru yenilenecek. CTP türü olan 17 kilometrelik ana hat borusunun yerine çelik boru yapılarak direnç arttırılacak. Yapımı yaklaşık 6 ay sürecek olan yenileme çalışmalarının ihalesini alan firmanın, çalışmalara 2 hafta içerisinde başlayacağı bildirildi. İhale kapsamında Bitez, Akyarlar, Yalıkavak, Gümüşlük ve Yalı hatlarında da tamamlama çalışmaları yapılacak. Tüm bu çalışmaları kapsayan ihale bedelinin 23 milyon 866 bin 338 TL olduğu bildirildi.

 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği’nin süreci başından itibaren incelemeye aldığını açıkladı. Başkan Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada ‘’yaşanan patlamalar Güvercinlik Halkını haklı olarak tedirgin ediyor. DSİ tarafından ihale edilip yaptırılarak, bir süre önce de Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği’ne devredilen projenin yapısal sıkıntıları yine Bodrum’un omuzlarına bindirilmeye çalışılıyor. Oysa büyük törenlerle ve gösterişli sözlerle Bodrum Halkına büyük hizmet olarak sunulan bu proje, çalıştırılmaya başlandığı andan itibaren yaşanan patlamalarla ihale şartnamelerindeki dikkatsizliklerin sonuçlarını yaşıyor. Ben şunu iddia ediyorum ki, Bodrum Belediyesi BOSKİ olarak başlattığımız Su Projemizle su depolarımız yenilendikten sonra, Bodrum’un aslında Geyik Barajı’ndan türlü sözlerle taşınan suya ve bu hatta ihtiyacı kalmamıştır. Yani Bodrum Belediyesi Bodrum’un sıkıntılarını ve ihtiyaç duyduğu çözümleri Ankara’dan ve DSİ’den daha iyi biliyor ve çözümleri de daha sonuç odaklı, uzun ömürlü.’’ dedi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com