29 Mart 2024 Cuma

SOSYAL HİZMET MERKEZİ FAALİYETE AÇILDI

BHM
14.09.2018 16:57
SOSYAL HİZMET MERKEZİ FAALİYETE AÇILDI
Bodrum'da önemli bir ihtiyaç olan ve Muğla ilinde yalnızca Milas ve Menteşe ilçelerinde faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Merkezi, Bodrumda da açıldı.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Bodrum Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi, geçtiğimiz günlerde faaliyete geçti. İhtiyacı olan çocuk, yaşlı, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler ile ailelerine; koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini bir arada sunan merkez, Kıbrıs Şehitleri Caddesi Lise Kavşağı’nda bulunan Hikmet Eskitürk İş Merkezi C Blok 47/1 adresinde hizmet verecek.

Engelli ve yaşlı bireyler ile onların yakınlarının kurum hizmet modellerinden yararlanmak için Sosyal Hizmet Merkezi'ne başvuruda bulunmaları yeterli olacak. 
 
Konu hakkında görüş bildiren Turgutreis Engelliler ve Gençlik Spor Kulübü Derneği kurucu üyesi ve engelli temsilcisi Ali Peltek, “Yıllardır mücadelesini verdiğimiz sosyal hizmet merkezi nihayet açıldı. Engelliler olarak bakanlığın verdiği engelli kartı için bile Milas'ta bulunan ilçe merkezine gitmemiz gerekiyordu. Nüfus ve yüzölçümü itibariyle Bodrum'da da bulunması gereken hizmet merkezinin yokluğu, bakanlığın hamisi olduğu dezavantajlı gruba zorluk yaşatıyordu. Bugün, ilçe hizmet binasını ziyarete gittim. Toplam 11 kişi olduğunu öğrendiğim personelle tanıştım. Gerçekten büyük bir eksikliği gideren oluşum oldukça mutlu etti beni. Güler yüzlü personelle tanışıp, görevlerinde başarılar diledim” dedi. 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com