20 Nisan 2024 Cumartesi

ŞİMDİ DE DOLMASI ÇIKTI

BHM
14.07.2015 09:20
ŞİMDİ DE DOLMASI ÇIKTI
Bodrum’da yapılan mandalina dolması, tadı ve lezzetiyle Türk ve Dünya mutfağındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Turgutreis Mahallesi'nde restoran sahibi olan Fadime Aslan'ın (42) yaptığı mandalina dolması, büyük beğeni topladı. Bodrum mandalinasının kabuğundan dolma yapan Aslan, mandalinanın içiyle de ekşili sos yaptı. Mandalina dolmasının ününü duyan yerli ve yabancı turistlerse Aslan'ın ev yemekleri restoranına giderek sıra dışı lezzeti tatma şansı yakalandı. Yaklaşık 2 saat buharda pişen mandalina dolmasının Türkiye'de patenti de alındı. Fadime Aslan, uluslararası patenti almak için de Aslan girişimlerde bulundu. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan mandalina dolması, biber ve patlıcan dolmasına rakip olacak gibi görünüyor.

 

Konuyla ilgi açıklama yapan Fadime Aslan, mandalina festivali için böyle bir yemek hazırladığını ifade ederek, "Mandalina festivalinde ailece konuştuk ne yapabiliriz diye, mandalina dolması yapalım dedik. Mandalinanın içindeki meyveyi çıkararak dış kabuğunu özel harcımla doldurdum. Dışına ise içinden çıkardığım mandalinadan ekşisini yaparak dolmamıza sos yaptım. 25 gün boyunca deneme yaptık ve sonunda mandalina dolmasını oldu. Şu anda çok iyi gidiyor, mandalina dolmasını yemek için Bodrum'un dört bir yanından buraya gelen var. İlk gördüklerinde mandalinanın da dolması mı olur diyorlar. Yediklerinde ise gerçekten Türk mutfağına yakışır bir tat diyorlar. Mandalinanın içindeki meyvesinden ekşi yapıyorum. Nar ekşisine ve limon ekşisine rakip olarak düşünüyorum" dedi.

 

Aslan, mandalinadan sadece dolma değil, baklava, ekşi, likör, lokum gibi 25 çeşit farklı lezzet elde ediyor.

 

Bodrum'da bulunan yetkililerin farklı bir lezzet olan mandalina dolmasına sahip çıkmadığını ifade eden Aslan, bütün resmi girişimleri kendisinin yaptığını, bu süreçte sadece Misiad Derneği'nden yardım alarak mucidi olduğu lezzetin Türk ve Dünya mutfağındaki yerini alması için çalışmalara başlandığını belirtti.

BHM
Mandalina Dolması

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com