20 Nisan 2024 Cumartesi

SERBEST BIRAKILDI

BHM
13.10.2014 10:19
SERBEST BIRAKILDI
Yunanistan'ın Kos Adası'nda kaçak yolcu taşıdığı iddiasıyla el konulan Büyük Hızır Reis isimli Türk feribotu, bağlı olduğu şirket avukatlarının mahkemeye itirazı üzerine 20 gün sonra bırakıldı. Feribotun tekrar yolcu taşımaya başladığı belirtildi.

Bodrum ile Yunanistan'ın Kos Adası arasında 15 yıldır yolcu taşıyan Bodrum Ekspres Feribot Limited Şirketi'ne ait 55 metre uzunluğundaki 400 yolcu, 12 araç kapasiteli Büyük Hızır Reis feribotuna, geçen 25 Eylül perşembe günü, Yunan makamları tarafından kaçak yolcu taşıdığı iddiasıyla el konuldu. Yunan acentesinin dikkatsizliği nedeniyle vizesi biten 13 turist için 5 bin Euro'dan toplam 65 bin Euro ceza kesildiğini belirten Şirketin Sorumlu Müdürü Fatin Erdal, bunun gizlemesi sonucu feribotlarına el konulduğunu söyledi. Erdal, şirkete bağlı bir Türk ve üç Yunan avukat ile konuya müdahil olduklarını ifade etti.

 

SERBEST BIRAKILDI

 

Şirket avukatların Kos Mahkemesi'ne yaptığı itirazın kabul edildiğini belirten Erdal, "Zaten bizden kaynaklanan bir durum değildi. Borç bizim değil. Bizim şirkete aracılık yapan ve bilet kesen Yunanlı acenteye aitti. Onlar bu parayı ödemedikleri gibi böyle bir cezanın kesildiğini de bize zamanında bildirmemişlerdi. Feribot ile ilgili tüm sözleşme ve evrakları Yunan mahkemesine bildirdik. Feribotumuz bugün serbest kalarak Sabah erken saatlerden itibaren yolcu taşımaya başladı. Asıl mahkeme 21 Ekim'de yine Kos’ta başlayacak. Aynı itirazlarımızı orada da yapacağız. Her yıl on binlerce turist taşıyoruz. 13 yolcunun kaçak olarak taşınması iddiası ve bu nedenle feribota el konulması zaten çok mantıklı değildi" dedi.

BHM
Kos Bodrum feribot

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com