19 Nisan 2024 Cuma

ŞELALE EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BHM
21.09.2021 15:04
ŞELALE EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Muğla’nın Fethiye, Bodrum ve Menteşe ilçelerinde 11 pilot okuldaki 250 öğretmen ile Şelale Eğitimleri eşzamanlı olarak başladı.

Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde pilot okullardaki öğretmenlere eş zamanlı olarak Bodrum Turgutreis Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli, Fethiye Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli ve Menteşe 75.Yıl Fen Lisesinde Şelale Eğitimleri başladı.

Turgutreis Turizm Otelcilik ve Uygulama Otelinde yapılan eğitimin açılışı, Bakanlığın Araştırma- Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Dr. Gülderen Özdemir’in katılımıyla gerçekleştirildi. 

Muğla’daki açılışa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, okullarda demokratik kültürün güçlendirilmesinin önemine değinerek "Demokratik bir toplum olmaya giden yolda, okullar demokratik eğitimin başladığı yerler olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Projenin MEB ve Avrupa Konseyi iş birliğiyle (Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ortak finansmanlığında) 10 ilde yürütüldüğünü belirten İl Müdürü Çay, “Muğla eğitim ailesi olarak 11 pilot okulumuzla projeye katkı sunmaktan son derece mutluyuz. Bugün Bodrum Fethiye ve Menteşe ilçeleri olmak üzere 3 ana merkezde başlayacak olan şelale eğitimleri ile okullarda demokrasi kültürü, bir ağacın dalları gibi daha da büyüyecek, daha da gelişecektir. 24 eğitmenimiz ve 3 koordinatörümüz tarafından, 250 öğretmenimize verilecek olan şelale eğitimlerinin ışığında, 2023 Eğitim Vizyonu'nda ortaya konulan "bütüncül okul modeli" geliştirilerek veli, öğretmen ve öğrencilerin okul yönetim sürecinde etkin rol almaları sağlanmış olacaktır. Çocuklarımızın kendilerini ilgilendiren konularda karar alma süreçlerinde etkin rol almaları, kendilerini güvenle ifade edebilmeleri, demokratik tutum ve davranışları geliştirmeleri neticesinde ülkemiz güçlü yarınlara,  güçlü demokrasiye sahip olacaktır." dedi.

Kaynak: Kent Haber

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com