19 Nisan 2024 Cuma

SAĞANAK YAĞIŞ BODRUM'U DEĞİL, MİLAS'I VURDU

BHM
25.09.2019 17:45
SAĞANAK YAĞIŞ BODRUM'U DEĞİL, MİLAS'I VURDU
Dün Meteoroloji 4.Bölge Müdürülüğü’nün Muğla çevresinde beklenen ‘kuvvetli sağanak yağış’ tahmini Bodrum'da beklenen şiddette gerçekleşmedi. Ancak Milas'ta son 54 yılın en yüksek yağış miktarı kaydedildi.

Meteoroloji 4.Bölge Müdürülüğü’nün Muğla çevresinde 21-75 Kg/m2 tahmin aralığında gerçekleşeceği ifade edilen yağış tahmini, Milas'ta ve Bodrum’a kuş uçuşu yaklaşık 50 km mesafede olan Didim ve Söke bölgesinde etkili oldu.

Milas'ta sağanak sonucu bazı ev ve iş yerlerinin zemin katında su baskınları oluştu. İlçede gece başlayan gök gürültülü sağanak, sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Sağanak sırasında gökyüzünü aydınlatan şimşekler ise güzel görüntüler sundu. Yağış nedeniyle Beçin Mahallesi ile Çamlık Sokak'taki bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

Bodrum’da sağanak yağıştan en çok etkilenen bölge Mumcular olurken, yağış sırasında kısmi elektrik kesintileri yaşandı. Bodrum merkezde ise sabah 05.00’dan sonra kısa süreli etkisi olan yağış sonrası, aynı zamanda dere olan Gümbet Melengeç Sokak'ta yol kenarında park halindeki bir otomobil, yağmur suları ile birlikte metrelerce sürüklendi. Yaklaşık 50 metre sürüklenen otomobil bir otelin duvarına dayanıp orada kaldı. Otomobil, polis ekiplerince çekici yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com