19 Mayıs 2024 Pazar

RUHSATSIZ KÜLLİYE İNŞAATINA DUR DİYEN YOK!

BHM
08.10.2021 13:21

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum’da deniz manzaralı arazide, 5 yıl önce tepkiler üzerine durdurulan ve yaklaşık 116 milyon liraya mal olacak külliye inşaatı hukuki süreç tamamlanmamasına rağmen tüm hızıyla sürüyor. İki aydır sürdürülen hafriyat kazılarının Bodrum’un doğasını tahrip ettiğini belirten vatandaşlar, çalışmaların durdurulması için imza kampanyası başlatmıştı.

 

Yaklaşık 6 ay önce Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) öncülüğünde bir araya gelen yurttaşlar, inşaat çalışmalarının yasadışı olduğunu vurgulayarak faaliyetlerin durdurulması için çağrı yapmıştı.

MUÇEP’ten yapılan açıklamada, Bodrum Belediyesi’ne imar durumu ve mevzuata uygun bir proje sunmadan, ruhsatsız olarak başlanan kazıların mevcut zemine telafisi olmayan hasarlar verdiği vurgulanmıştı.

Danıştay’da görülmekte olan ruhsat iptali davası sonuçlanana kadar inşaat faaliyetine izin verilmemesi istenen inşaat tüm hızıyla devam ediyor.  MUÇEP, Bodrum Belediyesi’ne de çağrıda bulunarak inşaatın kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlenmesini istemişti fakat bugüne kadar Bodrum Belediyesi herhangi bir işlem yapmadı. MUÇEP’in talebini sorduğumuz Bodrum Belediyesi ise sınırları içerisinde yapılan inşaat için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yeniden ruhsat düzenlendiği fakat bu ruhsatın belediyeye sunulmadığı öğrenildi.

Bodrum kaymakamlığı internet sitesinde 116 Milyon TL mal olacak külliyede 300 kişilik camii bulunuyor. Ayrıca tesiste, kuran kursu, sema ve ramazan ayında iftar programları, geleneksel gösteriler, sema törenleri, tasavvuf çalışmaları,  Osmanlı ve Türk geceleri yapılacak.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com