20 Nisan 2024 Cumartesi

Pratik İngilizce’nin önemi

BHM
04.03.2014 10:55
Pratik İngilizce’nin önemi
Rahatlıkla dünyanın ortak dili diyebileceğimiz İngilizce, bir turizm kenti olan Bodrum’da çok daha önemli. Zira dünyanın her yerinden Bodrum’a gelen turistlerin kullandığı tek dil İngilizce. Hal böyle olunca iletişimin en basit haliyle bile olsa kurulabileceği ‘pratik İngilizce’nin önemi daha da artıyor.

Gelen turist Japon bile olsa esnafımız bu turistle iletişim kurmak için İngilizce’yi kullanıyor. Peki dünyanın ortak dili diyebileceğimiz İngilizce’yi rahatlıkla konuşabilmek için öğrendiğimiz metodlar bize ne kadar yararlı?

 

Konuyla ilgili Amerikan Kültür Bodrum Şubesi yetkililerinin görüşünü aldık.

 

Amerikan Kültür yöneticileri İngilizce’nin akademik olarak öğrenilmesinin öneminin altını çizmekle birlikte bunun aslen okul hayatı döneminde tamamlanmasının çok daha doğru olduğunu; iş hayatına atıldıktan sonra kısıtlı zamanda ve yoğun hayat şartlarında bu akademik eğitime gereken disiplinle devam etmenin daha zorlaştığı ; bu sebeple kurum olarak çözümü çocuk ve genç gruplarına uzun süreçli akademik programlar vererek; Yetişkinler içinse akademik eğitimin yanısıra daha kısıtlı zamanda daha hedefe yönelik yalın ve pratik İngilizce ile  günlük hayatta iletişimi sağlayacak konuşma ağırlıklı eğitimi de bünyelerinde bulundurduklarını dile getirdiler.

 

Tüm dünyada İngilizce eğitiminin bu şekilde yapıldığına vurgu yapan Amerikan Kültür Bodrum Şubesi yetkilileri; “Bodrum gibi tüm dünyanın çok iyi bildiği ve en çok ziyaret ettiği bir turizm kentinde yaşamak için İngilizce bilmek çok önemli. Biz Amerikan Kültür olarak Dünya standartlarında eğitim vermek amacıyla Bodrum’daki şubemiz ile eğitimlerimizde öğrencilerimizin ihtiyacı olan İngilizce ’yi  birlikte analiz ederek öğrencilerimizin  ve kurumların hedeflerine uygun şekilde öğrenmelerini ve ilerlemelerini sağlamak için çalışıyoruz.

 

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com