28 Nisan 2024 Pazar

ÖZDİL TAHLİYE EDİP, EVİNİ KENDİ YIKACAK

BHM
30.05.2020 13:38
ÖZDİL TAHLİYE EDİP, EVİNİ KENDİ YIKACAK
Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in Bodrum'da bulunan villasındaki kaçak bölümlerin yıkımı ile ilgili yaşanan yeni gelişmeye göre, Özdil ailesinin villayı tahliye edip kendilerinin yıkacağı öğrenildi.

Sabah saatlerinde Hülya Özdil adına kayıtlı villaya gelen işçiler, yapıdaki bazı bölümlerin kapı ve pencereleri ile pergoleleri söküp bahçe içerisine koyduğu görüldü. Tahliye işlemleri için Bodrum Belediyesine yazı gönderen Özdil’e verilen sürenin ardından, Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri de Aktur sitesinde bulunan villaya gelerek incelemelerde bulundu. Tahliye işlemi yapıldığını gören ekipler, tutanak tutuktan sonra bölgeden ayrıldı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALDI

Yaşanan gelişmelerin ardından Bodrum Belediyesi villanın kaçak bölümleriyle ilgili yıkım için encümen kararı aldı. Villanın sahibi Hülya Özdil'e kaçak bölümlerin yıkımı için tebligat çıkarılmış ve 13 Mayıs gününe kadar süre tanınmıştı. 13 Mayıs günü sabah saatlerinde de villada yıkım başlatılmıştı. Ancak karar uygulamaya konulduğu sırada Hülya Özdil'in avukatı Muğla İdare Mahkemesi'ne başvurarak yıkım hakkında işlemi uygulayan idare savunma verinceye kadar 'yürütmeyi durdurma' kararı almıştı. Bodrum Belediyesi ve Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün savunmalarının mahkemeye ulaşması üzerine, Muğla 1’inci İdare Mahkemesi'nden çıkan karar iptal edilmişti.

Verilen sürenin dolmasıyla birlikte Özdil ailesi harekete geçti. Sabah saatlerinde villa sorumlusu ve işçiler eve girerek kaçak bölümlerin tahliyesine başladı. Tahliye işleminin bir kaç gün daha süreceği öğrenildi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com