19 Nisan 2024 Cuma

Osman Gürün'ün 'restorasyon' paylaşımına büyük tepki: ‘Restore etmemişsiniz. Açıkça katletmişsiniz’

BHM
11.06.2022 17:54
Osman Gürün'ün 'restorasyon' paylaşımına büyük tepki: ‘Restore etmemişsiniz. Açıkça katletmişsiniz’
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün “Neydi? / Ne Oldu?” başlığıyla Twitter hesabından Muğla’nın Datça ilçesindeki tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmalarından bir görüntüyü paylaşması, tepkilere neden oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gazeteci Cüneyt Özdemir gibi ünlü isimler de tepki gösterenler arasında...

Osman Gürün’ün paylaşımında belirttiği “Kültürel mirasımızı koruyup, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.” açıklaması ise twitter takipçilerinin daha da tepkisine neden oldu.

Datça’nın Cumalı Mahallesi Çeşmeköy Mevkii’nde Çeşmeköy Camii'ndeki restorasyon ve belediye başkanı Osman Gürün çalışmayla ilgili paylaşımına çok sayıda eleştiri ve tepki geldi. Gürün paylaşımında restorasyon çalışmalarının sona erdiğini açıkladı.

BİR TEPKİ DE ÜMİT ÖZDAĞ'DAN

Yapılan restorasyon çalışması, tarihin korunmaması yönünde çok sayıda eleştiri alırken bu eleştirilerden birisi de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi. Özdağ paylaşımında “Osman başkan, tarihi eseri restore etmemişsiniz. Açıkça katletmişsiniz. Böyle restorasyon olur mu? Tarihi eser tahribatından yargılanırsınız.” İfadelerinde bulundu. Öte yandan Gürün’e ünlüler de tepki göstererek restorasyon çalışmasına tepki gösterdi.

Gazete Duvar Köşe Yazarı Ümit Kıvanç ise “Bu hesap face mi siz aklınızı mı kaçırdınız” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Özcan da, “Sayın Başkanım lütfen yalan deyin, şaka yaptım filan deyin. Bu nasıl bir rezalet. Bu restorasyon projesine onay veren takip eden SİT kurulu nasıl buna izin verir?” ifadelerinde bulundu.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, “Aman Allahım” yorumunu yaptı.

Oyuncu Ümit Erdim, “Bir esere daha itina ile veda edildi.” paylaşımında bulundu.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda caminin restorasyondan önceki ve sonraki haline yer veren Osman Gürün, "Neydi?/Ne Oldu? Datça-Cumalı Mahallesi Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kültürel mirasımızı koruyup, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

TWITTER’DAKİ TEPKİLERDEN BAZILARI:

*Neydi? / Rezil oldu? Demek daha doğru. “Devam edeceğiz” demişsiniz, kültürel miraslara dokunmayın korumuş kadar olursunuz. Hangi parti olursa olsun tarihi yerler için hep aynı yıkım. Bu arada kültürel mirası korumak resimdeki Kolezyum gibi oluyor.

*Gerçekten pesssss. Bu mudur sizin restorasyon anlayışınız? Sıva ve boya!!! Yazıklar olsun tarih nasıl yok edilir öğrenmek isteyen gelip sizlerden ders almalı. Bir de neydi ne oldu demişsiniz çok iyi bir iş başarmış gibi..

*Osman bey bu konuyla ilgilenen daire başkanınızı acilen değiştirin. Restorasyon uzmanlık gerektiren bir iştir. Bunu bilmediğinize ayrıca inanamıyorum.

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com