20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖĞRETMENLER GÜNÜ BODRUM'DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

BHM
25.11.2021 09:01
ÖĞRETMENLER GÜNÜ BODRUM'DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören ile başladı.

24 Kasım Öğretmenler günü Bodrum’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda Bodrum Belediye Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törene; Belediye Başkan Vekili Mustafa Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve tören sona erdi. 

Akşam saat 20.00’de ise Herodot Kültür Merkezi’nde Öğretmenler Korosu Konseri gerçekleştirildi.

Öğretmenler günü kapsamında bir kutlama da Marmara Koleji’nde düzenlendi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, şunları dile getirdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesi, Başöğretmen unvanının verilişinin 93’üncü yılında ve 1981 yılından bu yana 41’nci kez kutladığımız Öğretmen Günü programına hoş geldiniz. Bu onurlu ve güzel mesleği elbette ki bir programla anmak, onun fazileti hakkında yeteri kadar bir şey ifade etmese bile Öğretmenler Günü vesilesiyle en azından eğitimciliğin ne olduğunu, eğitimin ne olduğunu, öğretmenlik mesleğinin ne olduğunu topluma daha iyi anlatma, sorunlarımızı ortaya koymada algı uyandırma açısından son derece önemlidir.”

Konuşmaların ardından resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildi. Program Cumhuriyet Ortaokulu ve Final Okulları’nın hazırladığı gösteri ile devam etti. 

Biz de Bodrum Haber Merkezi olarak, başta Ulu Önderimiz Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenleriminizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com