28 Mart 2024 Perşembe

MÜZİSYENLER ZOR DURUMDA, DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORLAR!

BHM
04.06.2020 12:44
MÜZİSYENLER ZOR DURUMDA, DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORLAR!
Koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik ve psikolojik krizin etkileri, günlük yevmiye ile çalışanlarda ağır oldu. Bodrum'da bu durumdan en çok etkilenen mesleklerden biri ise müzisyenlik. Bu kriz ortamında aralarındaki dayanışmayı artırmak için "BJVDJS" adı altında bir grup kuran DJ'ler , yerel yönetim ve devletten destek bekliyor.

Bodrum'da çalışan DJ'ler bu kriz ortamında aralarındaki dayanışmayı artırmak için "BJVDJS" adı altında bir grup kurdu. Yerel yönetim ve devletten destek bekleyen Dj'ler bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Bayramın ilk gününden itibaren evlerinden çıkamayan ve morale ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz, DJ müziği ile eğlenmeyi seven herkes için canlı yayınlarımızı youtube periskope üzerinden yapıyoruz ama bunu daha profesyonel bir biçimde yapabilmek adına hiç bir gelirimiz yok. Bu işi meslek edinen ve bu işten hayatını kazanan meslek grubu olarak bizler de ülkemizin ekonomik zincirinde birer halkayız, Bodrumlu DJ ler olarak talebimiz şudur ki, yerel yönetimlerin ayrıca devlet büyüklerimizin bizlere de destek vermelerini bekliyoruz. Ülkemizi evlere kilitleyen, ekonomik hayatı adeta felç eden Covid-19 virüsünün neden olduğu salgınla mücadele devam ederken, virüsün neden olduğu ekonomik kriz Bodrum'da da geliri veya birikimi olmayan insanları açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etti. Ekonomik bunalımdan en çok etkilenen iş dallarından biridir DJ lik ve BJVDJS grubu da bu krizin ilk mağdurlarından oldular. Eğlence sektöründe krizle birlikte Bodrum genelinde kepenk kapatan kuruluşlar var, bu durumdan yüzlerce kişi daha büyük mağduriyet yaşayacaklar."

"Özellikle bu sektörde gündelik yevmiyeli olarak çalışan DJ arkadaşlarımız var. Bunların hiç bir sosyal güvencesi olmadığı gibi düzenli geliri de hiç bir zaman olmadı. İşletmeciler tarafından haksız yere kapı dışarı edilmesi gibi sorunlar da yıllardır çözülemedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin çok sayıda kurumuna bu sıkıntılarımızı anlatmak istiyoruz, şimdiye kadar bir sonuç alamadık fakat bundan sonra iyi günlerin bizi beklediğini ümit ediyoruz"

"Hiçbir ek geliri, sosyal güvencesi olmayan arkadaşlarımız için yerel yönetimler başta olmak üzere devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz. Bu kriz bize dayanışma ruhunu öğretti. Bizler artık sahne aldığımız günlerde ve saatlerde sigorta kapsamına da girmek istiyoruz, SGK haklarımızdan yararlanmamız gerek, bu çalışmalarımızı da bu yönde ilerleteceğiz. Kimi zaman "beğenmedik çaldığınızı" denilerek emeklerimiz gasp ediliyor, kimi zaman bir gün kala işlerimiz iptal ediliyor. Kiralarını ödeyebilecekler mi? Hastalanırlarsa ne olacak? Güvencesiz ve geleceğe dair gittikçe kötüleşen piyasa koşullarında ayakta kalmaya çalışan bizler destek bekliyoruz" 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com