28 Mart 2024 Perşembe

MUĞLA SAĞLIK HİZMETLERİ SORUNLARI TBMM'YE TAŞINDI

BHM
15.06.2019 11:01
MUĞLA SAĞLIK HİZMETLERİ SORUNLARI TBMM'YE TAŞINDI
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Muğla’da sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Turizm sezonunun yoğunluğunun yaşandığı şu günlerde uzun süredir tamamlanamayan Bodrum ve Yatağan devlet hastaneleri ile geçici görevlendirmelerle çözülemeyen uzman ve pratisyen doktor sorununu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verdiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan Girgin, konuyla ilgili basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Dünyanın ve ülkemizin göz bebeği olan ve sadece 9 günlük bayram tatilinde 6 Milyon turist ağırlayan Muğla ilimiz, ne yazık ki sağlık hizmetleri bakımından yeterli desteği alamamaktadır. Ne yazık ki birçok Devlet hastanemiz artan ihtiyaçlara cevap verememektedir. Bodrum gibi dünyaca ünlü turizm merkezinde tam donanımlı ve yatak sayısı olarak ihtiyaca cevap verebilen bir hastane olmaması bölgemiz insanı ve ülke turizmimiz açısından büyük bir eksikliktir. Ayrıca Bodrum’un yerleşik nüfusu da her geçen yıl artmaktadır. Ayrıca Yatağan ilçemizde yapılmakta olan fakat yıllardır tamamlanamayan Devlet hastanemizin inşaatı da kısa süre önce durdurulmuştur.
 
Daha acısı dünyanın dört bir yanından ve ülkemizden yerli yabancı milyonlarca insanın akın ettiği Muğlamızın birçok ilçesinde acillerde yeterli sayıda pratisyen, hastanelerimizde ise uzman doktor bulunmamaktadır. Ayrıca hastanelerimizde ciddi anlamda hemşire ve genel sağlık çalışanı eksikliğimiz bulunmaktadır.”
 
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin açıklamasına; “Turizmin en yoğun yaşandığı bu aylarda özellikle Yatağan, Köyceğiz, Datça ve Ortaca Devlet Hastanelerinde uzman ve pratisyen hekim eksikliği had safhaya ulaşmıştır" diye devam etti ve ekledi: "Bu sıkıntı Muğla Sıtkı Koçman Üniversite Hastanesinden ve Milas Devlet Hastanesinden geçici görevlendirmelerle çözülmeye çalışılıyor. Hizmetin geçici görevelendirmeyle verilmeye çalışılması hem personeli yıpratıyor, hem de hastalar beklenen hizmeti alamıyor. Sürekli değişen doktorlar nedeniyle hastalar takipsiz kalıyor. Örnek olarak; Milas Devlet Hastanesinden, Yatağan Devlet Hastanesine ortopedi, genel cerrahi, kulak burun boğaz ve göz uzmanları, Datça Devlet Hastanesine pratisyen hekim Köyceğiz Devlet Hastanesine ise çocuk uzmanı geçici görevle gönderiliyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversite Hastanesinden ise Datça Devlet Hastanesine genel cerrah, Köyceğiz Devlet Hastanesine ise psikiyatrist, kardiyolog, radyolog ve göz uzmanları gönderiliyor” diyerek aşağıdaki soruları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yöneltti;
 
“1- Dünyaca ünlü bir turizm merkezi olan Bodrum ilçemizde yıllardır tamamlanamayan ve son süreçte inşaatı durdurulan Bodrum devlet hastanesi ne zaman tamamlanacak?
2- Nüfusu her geçen gün artan Yatağan ilçemizde bir türlü tamamlanamayan ve son süreçte inşaatı durdurulan Yatağan devlet hastanesi ne zaman tamamlanacak?
3- Muğla’da artan yerleşik nüfusa ek, artan yaz nüfusuna oranla, Devlet hastanelerimizin pratisyen ve uzman doktor eksikliklerini gidererek, takviye personel ile sağlık hizmetlerini desteklemeyi düşünüyor musunuz?”
 
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin yaptığı açıklamasını şu ifadelerle tamamladı; “Dünyanın göz bebeği Muğlamızda yaşanan durum içler acısı. Bodrum diyoruz, dünyayı ağırlıyoruz diyoruz, bir hastaneyi tamamlayamadık. Yatağan’da ki hastane hala bitmedi. Neymiş tasarruf tedbirleriymiş. Sen yazlık saraya 30 Milyon ek ödenek ayıracaksın, iki ilçe hastanesi konu olunca tasarruf tedbirleri adı altında inşaatları durduracaksın. Her yerde pratisyen eksik, uzman doktor eksik.. Geçici görevlendirmelerle bu işi çözemezsin. Sen yazlık saraya yok orası şöyle olmadı, burası böyle olmadı deyip bu fakir milletin cebinden 30 Milyon ek ödenek ayıracaksın, iki ilçe hastanesi konu olunca tasarruf tedbirleri adı altında inşaatları durduracaksın. Muğla’dan Muğlalı’dan vergi toplamayı nasıl iyi biliyorsan o hastaneleride öyle bitireceksin, acile de hastaneye de gerekli ve yeterli doktoru göndereceksin.”
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com