20 Mayıs 2024 Pazartesi

MUĞLA ÇEVRE PLATFORMU'NDAN TERMİK SANTRALE TEPKİ!

BHM
02.05.2020 11:35
MUĞLA ÇEVRE PLATFORMU'NDAN TERMİK SANTRALE TEPKİ!
Milas İkizköy'de yapılması planlanan termik santral için zeytin ağaçlarını kesmeye gelen Yeniköy Termik Santral İşletmesi'ni protesto eden MUÇEP (Muğla Çevre Platformu) bir basın duyurusu yayınladı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda zeytin ağaçlarını kesmeye gelen firma görevlilerine tepkisini dile getiren MUÇEP, "İkizköylülerin yaşam alanlarına saldırmaktan vazgeçin !" diyerek bir protesto yazısı yayınladı.

"Bugün Milas’a bağlı İkizköy’de, Yeniköy Termik Santralı’nın ekipleri taşıma bandı inşaatına alan açmak için 2017 yılında kamulaştırılarak maden işletme hakkı ile şirkete tahsis edilen zeytinlikleri kesmeye geldiler.
Bugün 1 Mayıs..  Kovid-19 salgınından dolayı ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeni ile emekçilerin bayramı dahi açık alanlarda kutlanamazken, emek ve doğa düşmanlarının ellerini kollarını sallayarak sokaklarda dolaşmalarına izin verildi.
Yeniköy Termik Santral İşletmesinin bu sinsi girişimi, yaşam alanlarına sahip çıkan İkizköylülerin müdahelesi ile şimdilik durduruldu ve suç duyurusunda bulunuldu.
Yeniköy Termik Santral İşletmesi’nin  bu girişimini protesto ediyoruz.
İkizköylülerin binbir emek ile var etmeye çalıştıkları yaşam alanlarına saldırmaktan vazgeçin.
İklim düşmanı termik santraller kapatılsın !
Doğa ve emek sömürüsü son bulsun !
Yaşasın 1 Mayıs !
Muğla Çevre Platformu
1 Mayıs 2020"

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com