29 Mart 2024 Cuma

MUÇEP ÜYELERİ ÇEVRE SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

BHM
25.02.2020 09:17
MUÇEP ÜYELERİ ÇEVRE SORUNLARINI DİLE GETİRDİ
Muğla Çevre Platformu'nun son toplantısı Bodrum’da yapıldı. Muğla ve ilçelerinin çevre sorunlarının tartışıldığı toplantıda gündem Güllük Körfezi'nin ekolojik sorunları, Bodrum çevre yolu projesi, Turgutreis Sahil Güvenlik Liman projesi ile iklim krizi ile ilişkili yaşanan çevresel faktörlerdi.

Muğla Çevre Koruma Platformu (MUÇEP) Meclis buluşma toplantısı Oasis AVM Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve çok sayıda MUÇEP üyesi katıldı. Başkan Aras, Bodrum'un ve Muğla coğrafyasının kamusal alanlarına tüm yerel yönetimler ve sivil inisiyatiflerle birlikte sahip çıkmanın önemine değinerek "Baskıcı, tüketici ve kısa vadeli kazançlar peşinde koşan bir sermaye grubu karşısında en etkili güç yerel yönetimler, Kent Konseyi ve MUÇEP gibi sivil toplum örgütleridir. Biz beraber çalışırsak, başarılı oluruz" diye konuştu.

Yapılan toplantı sonrası, MUÇEP üyeleri ve çeşitli STK temsilcileri, yapılaşma baskısı nedeniyle uzun süredir gündemde olan Cennet Koy ve Çetili Burnu’nu ziyaret etti. Çevreciler daha sonra Sahil Güvenlik Limanı yapımının planlandığı Turgutreis Günbatımı Plajı’na giderek insan zinciri oluşturdu, basın açıklaması yaptı. Çeşitli sloganlar atan grup, “Muğla Cennet Kalsın” ve “Yaşam Alanlarımız Müştereklerimizdir” pankartları taşıdı. 

MUÇEP Eşsözcüsü Güney Şirin, yaptığı açıklamada "Sahil Güvenlik'in var oluş amaçlarından, denizlerin ekolojik yapısının korunmasıdır. Ama bu girişimler podeidon çayırları, pina ve diğer deniz canlılarını yok edecektir. Bu nedenle hiçbir şekilde Sahil Güvenlik Limanı istemiyoruz" diye konuştu. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com