19 Nisan 2024 Cuma

MOBİL ALIŞVERİŞE ALIŞIYORUZ

BHM
16.02.2016 13:21
MOBİL ALIŞVERİŞE ALIŞIYORUZ
“Akıllı telefonunuzla alışveriş yaptınız mı?” sorusunu yanıtlayan bin 500 kişiden yüzde 40’ı “evet” yanıtını verirken, kalan yüzde 60’lık kesim ise akıllı telefonlarından hiç alışveriş yapmadığını belirtirken, gerekçe olarak ‘mobil alışveriş süreçlerine yeterince güvenmemeyi’ gösteriyor.

Fiyat ve karşılaştırma sitesi Bilio.com, düzenli olarak yaptığı ve mobil alışveriş eğilimlerini ortaya koyan anket çalışmalarının sonuncusunu 13-18 Kasım arasında düzenlendi. “Akıllı telefonunuzla alışveriş yaptınız mı?” sorusunu yanıtlayan bin 500 kişiden yüzde 40’ı “evet” yanıtını verirken, kalan yüzde 60’lık kesim ise akıllı telefonlarından hiç alışveriş yapmadığını belirtirken, gerekçe olarak ‘mobil alışveriş süreçlerine yeterince güvenmemeyi’ gösteriyor. Akıllı telefonlarından alışveriş yaptıklarını söyleyen kişilerin yüzde 85’i mobil alışveriş için akıllı telefon yerine tableti tercih ediyor. Mobil alışverişçilerin yüzde 48’i kullanım kolaylığı, yüzde 36’sı fırsatları kaçırmamak, yüzde 16’sı güvenli bir alışveriş deneyimi yaşamak için mobil alışverişi tercih ettiklerini belirtiyor. Bu kişiler, mobil alışverişlerinde en çok yüzde 50’lik oranla teknoloji ürünlerini satın alıyorlar. Geri kalan kısım ise sırasıyla moda, kozmetik ve dekorasyon ürünlerini takip ediyor.

Ankete katılanların yüzde 61’i, alışveriş yapacakları sitenin mobil uygulaması olmasının veya web sitesinin mobil cihazlara uyumlu olarak erişilmesinin, alışveriş kararlarını etkileyeceği bilgisini veriyor. Akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 46’sı web siteleri üzerinden alışveriş yapmayı tercih ederken, yüzde 54’ü de e-ticaret sitelerinin farklı telefon işletim sistemleri için özel olarak geliştirdiği mobil uygulamaları kullanıyor.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com