19 Nisan 2024 Cuma
Özay KARTAL
Özay KARTAL
AHVAL
13.05.2010 13:11

MİT HER ŞEYİ DEĞİŞTİRİYOR...


Komplo teorilerinin havada uçuşduğu şu dönemde enteresan bir tesadüf oldu,  ama bahsettiğim şey Mobil İletişim Teknolojisi

MİT, Siyasetin kurallarını da, yöntemini de, değiştiriyor.
Mobil İletişim Teknolojisi Hükümet devirebiliyor, savaş çıkartabiliyor, o savaşı yönetiyor vs. vs.

Ne felsefe, ne siyasi doktrin, ne başka bir şey,  MİT‘dir, küreselleştiren dünyayı. Dünyanın bir ucunda olup biten, bir "TIK" uzağında her kesin. Bu bir "UÇ" ucu açık bir kavram, uç bazen insanların yatak odası da olabiliyor. Herkes her şeye ulaşabilir durumda, ve  çok hızlı, ve  anında ve bedava.

Bu koşullarda dünyanın değişmemesi mümkün mü? Ve bu dünyada olup biten olayların kurallarının değişmemesi mümkün mü?

MİT kuralları değiştirmiştir artık.

MİT kuralları öyle değiştirmiştir ki, onunla temas kuran herkesi çırılçıplak bırakmaktadır. Sn Baykal gibi değil çıplaklık hali.

Örnek vereyim, eğer MİT’in vazgeçilmeleri cep telefonu, internet ve kredi kartı kullanıyorsanız, tüm hayatınız kayıt altında demektir. Bırakın kimlerle ne konuşuyorsunuz, kişiliğinizi, benliğinizi oluşturan her şey ama her şey kayıt altında. Kredi kartı harcamalarınızdan, ne yersiniz ne içersiniz, ne giyersiniz, nerelerde kaçamak yapar hangi otelde kalırsınız, Cep telefonunuz hele bir de gps özelliği var ise, adım adım takipdesiniz demektir. İnternet kullanıyorsanız kimlerle yazışırsınız, arkadaş ağınız kimlerden oluşur, onları nerden tanırsınız, hobilerinizi, fantazileriniz nedir, her şey takip ve kayıt altında.


Mobil İletişim Teknolojisi öyle bir noktaya vardı ki, onu alıp bir silah gibi de kullanabiliyorsunuz. Boncuk kadar bir kamera, tüy kadar bir verici, görüntülerin internette yayını kullanmayı bilene koca ülkenin siyasi zemininde depremler yaratabiliyor, hatta yıkıyor geçiyor.

CHP ve Sn Baykal Mobil İletişim Teknolojisi’nin son siyasi kurbanları.

Tüm bunlar gelir geçer, işin daha acı ve düşünülmesi gereken yanı Baykal’ın değil, koca insanlığın hali!

İnsanlar, Mobil İletişim Teknolojilerinin onları özgürleştireceğine inandırılmışlardı.

Olan şey,  dev sermayelerin, kölelerinin boynundaki zinciri görünmez hale getirmekten başka bir şey değil.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com